CMS notificatieberichten CMS notificatieberichten

CMS notificatieberichten

Marel Maathuis Marel Maathuis

Bij gebruik van de CMS module, kun je  berichten maken om zo nieuws snel onder de aandacht te brengen bij een gebruiker. Deze berichten kun je verzenden via e-mail, push of SMS. Je kunt hierbij vertalingen toevoegen aan het bericht, zodat gebruikers die e-UUR hebben ingesteld in een andere taal ook het bericht in de juiste taal krijgen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de notificatieberichten kunt gebruiken. De volgende onderwerpen worden hierbij behandeld.

• Nieuw notificatiebericht
    • Algemeen
    • Standaard notificatiebericht
    • Vertaalde notificatieberichten
    • Preview doelgroepselectie
  • Notificatiebericht verzenden
    • Voorbeeld berichten

Nieuw notificatiebericht

Om gebruik te maken van notificatieberichten, moeten er doelgroepen zijn ingesteld. Hoe je dit kunt doen, kun je lezen in het artikel Doelgroepenbeheer. Zonder doelgroepen, kun je geen notificatiebericht verzenden.

De notificatieberichten kun je instellen onder Start > CMS > CMS-notificatieberichten. Hier vind je een overzicht van notificatieberichten.

Klik op Nieuw om een nieuw notificatiebericht aan te maken.

Algemeen

Vul onder Algemeen in voor welk Perspectief je het notificatiebericht wilt versturen. Je kunt hierbij kiezen uit Bemiddelaar, Inlener en Flexkracht.

Nadat je het perspectief hebt gekozen, kun je vervolgens onder Doelgroep kiezen uit de doelgroepen die beschikbaar zijn voor dat perspectief. Dit betekent dat als je bij Perspectief kiest voor Flexkracht je bij Doelgroep kunt kiezen uit de doelgroepen die zijn ingesteld voor het perspectief flexkracht. Informatie over hoe je een doelgroep maakt, vind je in het artikel Doelgroepenbeheer.

Selecteer vervolgens onder Verzendmethode of het bericht verstuurd moet worden via E-mail, Push of SMS. Wil je het bericht op meerdere manieren onder de aandacht brengen bij de gebruiken, dan moet je een apart bericht maken. Je kunt dit gemakkelijk doen door na het opslaan van het notificatiebericht het bericht te kopiëren door op Overig > Kopiëren te klikken en vervolgens de Verzendmethode aan te passen.

Als bij de Verzendmethode wordt gekozen voor SMS of Push dan krijgen gebruikers die de e-UUR app niet gebruiken of geen telefoonnummer hebben, het bericht automatisch via de e-mail. Kies je hier voor SMS, dan krijg je een melding dat daaraan extra kosten zijn verbonden. Neem voor meer informatie over de kosten contact op via euur@akyla.nl.

Standaard notificatiebericht

Onder Standaard notificatiebericht kun je het Onderwerp en het Bericht instellen. Bij het verzenden van een SMS heeft het bericht geen Onderwerp.

Je kunt in een bericht of onderwerp onderstaande tags gebruiken. Door de tags in het bericht te zetten, worden deze voor de gebruiker ingevuld met de gegevens die voor die gebruiker van toepassing zijn.

Tag Omschrijving
{{personfullname}} Volledige naam van de gebruiker.
{{customername}} Naam van de leverancier, of die van de label, afhankelijk van de label instellingen.
{{euur_url}} De URL van de huisstijl of omgeving.

Informatie over huisstijlen en label instellingen vind je in de artikelen Huisstijlen en Labels.

Vertaalde notificatieberichten

Als je gebruik maakt van verschillende talen in de e-UUR omgeving, dan kun je voor de notificatieberichten ook aparte vertalingen toevoegen. Klik onder Vertaalde notificatieberichten op Regel toevoegen.

Selecteer de Taal die je wilt toevoegen. Je kunt nu het Onderwerp en het Bericht invullen voor die taal. Een gebruiker die die taal heeft ingesteld in zijn e-UUR omgeving, ontvangt als het bericht wordt verzonden het bericht in de toegevoegde taal. Is er geen taal of niet de taal van de gebruiker toegevoegd aan het bericht, dan ontvangt die gebruikers het standaard ingevulde bericht.

Klik op Opslaan als de vertaling is ingesteld.

Preview doelgroepselectie

Nadat er een Doelgroep is geselecteerd, kun je via de knop Preview doelgroepselectie een overzicht krijgen van de gebruikers die in de doelgroep vallen en waar het bericht naartoe wordt verstuurd.

Het overzicht van doelgroepgebruikers laat gebruikers zien die aan de criteria van de doelgroep voldoen. Hierdoor kun je dubbele gebruikers in het overzicht krijgen. Dit kan bijvoorbeeld als een gebruiker aan verschillende etiketten voldoet waaruit de doelgroep bestaat.

Klik op de knop Aantal unieke doelgroepgebruikers om het aantal gebruikers te krijgen waarnaar het bericht wordt verstuurd.

Je krijgt een pop-up met daarin het aantal unieke gebruikers.

Daarnaast kun je in het zoekveld zoeken of een gebruiker in de doelgroep valt. Hierna kun je via Doelgroepselectie vernieuwen het overzicht van de doelgroep weer terugkrijgen.

Let op: je kunt hier de doelgroep niet aanpassen en opslaan. Dit kun je doen via doelgroepenbeheer. Meer informatie daarover vind je in het artikel Doelgroepenbeheer.

Klik op Opslaan als het notificatiebericht is ingesteld.

Notificatiebericht verzenden

Nadat het notificatiebericht is opgeslagen, is de Verzendstatus van het bericht Initieel. Je kunt het bericht nog aanpassen of Verzenden

Klik op Verzenden. Je krijgt een bevestiging met daarin het aantal unieke gebruikers van de doelgroep aan wie het bericht wordt verzonden. Klik op Ja om het bericht te verzenden en op Nee als je nog iets wilt wijzigen.

Let op: het bericht wordt mogelijk niet direct verzonden. Pas als de Verzendstatus is gewijzigd naar Verzonden is het bericht daadwerkelijk verzonden. Dit kun je in het log zien.

Hierna kun je het Verzenden annuleren zolang de Verzendstatus van het bericht Klaar voor verzenden is. Na het annuleren wijzigt de Verzendstatus weer terug naar Initieel en wordt het bericht dus niet verzonden.

Nadat het bericht is verzonden wordt de Laatste verzenddatum en het Aantal ontvangers ingevuld. De Verzendstatus wijzigt naar Verzonden en het bericht kun je niet meer aanpassen of opnieuw verzenden.

Voorbeeld berichten

De gebruikers uit de doelgroep ontvangen het bericht dat is verzonden.

Een gebruiker met een ingestelde taal ontvangt het bericht als vertaling als dat is ingesteld.