Doelgroepenbeheer Doelgroepenbeheer

Doelgroepenbeheer

Marel Maathuis Marel Maathuis

In e-UUR kun je doelgroepen aanmaken om gebruikers in groepen in te delen. Hierdoor kun je CMS elementen koppelen aan specifieke doelgroepen. Daarnaast kun je doelgroepen ook gebruiken voor standaard documenten voor een bepaalde groep. Hiervoor hoef je geen CMS module te gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld een CMS pagina hebben met informatie die alleen voor inleners die gebruik maken van de Werving en selectie module interessant is. Je kunt dan een doelgroep aanmaken met inlenergebruikers die de rol van de module Werving en selectie hebben. Door die groep vervolgens te koppelen aan de CMS pagina, krijgen alleen die gebruikers de informatie beschikbaar op hun e-UUR dashboard.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je doelgroepen kun gebruiken. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Doelgroepen aanmaken
    • Criteria toevoegen
    • Doelgroepen wijzigen en verwijderen
  • Selectie doelgroepgebruikers
    • Doelgroepselectie wijzigen
    • Overzicht standaard criteria
  • Doelgroepen koppelen aan CMS elementen

Informatie over CMS elementen vind je in het artikel Inleiding CMS. In het artikel Document voor een geselecteerde groep kun je meer lezen over het gebruik van doelgroepen bij standaard documenten voor een groep.

Doelgroepen aanmaken

Ga naar Start > Groepen > Doelgroepenbeheer voor een overzicht van alle doelgroepen. Hier kun je nieuwe doelgroepen aanmaken. Klik daarvoor op Nieuw

Je moet nu eerst een perspectief kiezen. Selecteer onder Perspectief Flexkracht, Inlener of Bemiddelaar en klik op Toevoegen. Dit perspectief kun je na het opslaan niet meer wijzigen. Klik op Annuleren om geen nieuwe groep toe te voegen.

Vul een Naam en eventueel een Beschrijving in.

Criteria toevoegen

Onder Criteria kun je verschillende criteria selecteren, afhankelijk van het gekozen perspectief. Op basis van deze criteria kun je een doelgroep filteren. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare criteria.

Perspectief Criteria
Flexkracht Flexkracht-etiketten
Inlener
Inlener-etiketten
Bemiddelaar
Inlener Rollen
Inlener-etiketten
Bemiddelaar
Bemiddelaar Rollen

Een flexkracht wordt op basis van een plaatsing of flexkracht-onboarding gekoppeld aan een inlener als een inlener of inlener-etiket wordt gebruikt als criteria. Informatie over het gebruik van etiketten vind je in het artikel Etikettenbeheer.

Voor het Perspectief Inlener of Bemiddelaar kun je bijvoorbeeld Rollen toevoegen. Dit betekent dat je bij de selectie van doelgroepgebruikers kunt filteren op de Rollen.

Klik daarna op Opslaan. Je krijgt onderstaande melding.

Klik op Annuleren om de doelgroep nog aan te passen. Klik op Ga verder om de selectie van doelgroepgebruikers direct uit te voeren. Hoe dit werkt kun je verderop in dit artikel lezen.

Let op: maak je geen selectie van doelgroepgebruikers, dan vallen (afhankelijk van het gekozen perspectief) alle flexkrachten, inlenergebruikers of bemiddelaargebruikers van de e-UUR omgeving in die doelgroep.

Doelgroepen wijzigen en verwijderen

Open vanuit het overzicht van doelgroepen een doelgroep om deze te Bewerken of Verwijderen. Daarnaast kun je via Overig > Kopiëren een doelgroep makkelijk kopiëren.

Let op: bij het kopiëren kun je het perspectief niet meer wijzigen.

Selectie doelgroepgebruikers

Nadat de doelgroep is opgeslagen, kun je direct of via de knop Selectie doelgroepgebruikers het overzicht van gebruikers filteren en opslaan als doelgroep. Klik op Selectie doelgroepgebruikers

Er opent een nieuw overzicht met alle gebruikers van het gekozen perspectief en de standaard kolommen met gegevens. Een overzicht van de standaard kolommen (criteria) vind je verderop in dit artikel.

Daarnaast zijn hier de kolommen beschikbaar die hiervoor bij de doelgroep zijn toegevoegd als Criterium. Dit betekent dat bij het Perspectief Inlener of Bemiddelaar waarbij Rollen is toegevoegd, het overzicht van doelgroepengebruikers ook een kolom Rol heeft.

Door op de knop Aantal unieke doelgroepgebruikers te klikken, krijg je een pop-up met daarin het aantal gebruikers dat binnen jouw selectie valt. Hiermee kun je controleren hoeveel unieke gebruikers daadwerkelijk in de groep vallen. Dit is handig voor het versturen van CMS notificatieberichten. Meer daarover vind je in het artikel CMS notificatieberichten.

Voor het Perspectief Flexkracht waarbij Bemiddelaar, Inlener, Inlener-etiket en Flexkracht-etiket als criterium zijn toegevoegd, heeft het overzicht van doelgroepgebruikers ook deze kolommen.

Je kunt nu het filter instellen zodat je de juiste groep maakt. Hoe filteren werkt, kun je lezen in het artikel Zoeken in overzichten. Klik daarna op Doelgroepselectie opslaan

Let op: na het zoeken in het zoekveld, kun je geen doelgroepselectie opslaan. Je krijgt dan onderstaande melding. Je kunt het zoeken alleen gebruiken om na te kijken of een bepaalde gebruiker in de doelgroep valt.

Voorbeeld

Je hebt een doelgroep van Perspectief Inlener waarbij je alleen die inlenergebruikers in de groep wilt met de Rol HR medewerker (inlener). Dit zijn inlenergebruikers die gebruik maken van de Werving en selectie module. In het overzicht filter je dan op die rol. Klik daarna op Doelgroepselectie opslaan.

Alleen inlenergebruikers met die rol staan nu in het overzicht en vallen in die doelgroep.

Doelgroepselectie wijzigen

Nadat je een doelgroepselectie hebt opgeslagen, vallen alleen die gebruikers in die doelgroep. Door weer op Selectie doelgroepgebruikers te klikken, krijg je het opgeslagen overzicht van gebruikers die in de doelgroep vallen.

Je kunt de selectie wijzigen door anders te filteren en weer te klikken op Doelgroepselectie opslaan.

Klik op Doelgroepselectie verwijderen om weer een overzicht te krijgen van alle gebruikers. Afhankelijk van het gekozen perspectief, krijg je dan alle flexkracht, inlenergebruikers of bemiddelaargebruikers.

Overzicht standaard criteria

Per perspectief (flexkracht, inlener of bemiddelaar) zijn er standaard criteria beschikbaar op basis waarvan je kunt filteren om je eigen doelgroep samen te stellen. Dit zijn de kolommen die beschikbaar zijn in het overzicht van de doelgroepselectie.

Hieronder vind je een overzicht van deze standaard criteria.

Flexkracht Inlener Bemiddelaar
Aanmaakdatum
- -
Achternaam
Achternaam Achternaam
Bemiddelaar Bemiddelaar Bemiddelaar
E-mailadres E-mailadres
E-mailadres
Extern nummer Extern nummer
Extern nummer
Flexkracht ID Gebruiker ID Gebruiker ID
Geboortedatum -
-
Huisnummer Huisnummer inlener Huisnummer bemiddelaar
-
Inlener -
Land Land inlener Land bemiddelaar
Nationaliteit
Nationaliteit
Nationaliteit
Postcode Postcode inlener Postcode bemiddelaar
- Rol (indien toegevoegd als criteria) Rol (indien toegevoegd als criteria)
Straatnaam Straatnaam inlener Straatnaam bemiddelaar
Taal Taal Taal
Toevoeging Toevoeging inlener Toevoeging bemiddelaar
Tussenvoegsel Tussenvoegsel
Tussenvoegsel
Voornaam Voornaam
Voornaam
Wijzigingsdatum - -
Woonplaats Woonplaats inlener Woonplaats bemiddelaar

Doelgroepen koppelen aan CMS elementen

Doelgroepen kun je gebruiken bij CMS elementen. Dit doe je door naar het CMS element te gaan en deze te koppelen aan de doelgroep. Ga naar Start > CMS > CMS Pagina's/Boeken/Timers/Polls/Contentwizard

Open het CMS element en klik op Bewerken. Je kunt onder Doelgroepen de doelgroepen selecteren. Voeg de gewenste doelgroepen toe en klik op Opslaan

CMS elementen met doelgroepen zijn alleen zichtbaar voor gebruikers die in die gekoppelde doelgroepen vallen. Alle informatie over CMS elementen vind je in het artikel Inleiding CMS

Er is een nieuwe additionele selectie toegevoegd voor de doelgroepen. Namelijk de optie om op leverancierseenheden te filteren. Deze filtering is uitsluitend mogelijk in de inlener en/of flexkrachtselectie. Uitsluitend een gekoppelde leverancierseenheid op een flexkracht of inlener wordt in de selectie gebruikt. Wanneer er geen direct gekoppelde leverancierseenheid is, zal de selectie dit perspectief overslaan.