Documenten in CMS pagina's Documenten in CMS pagina's

Documenten in CMS pagina's

Marel Maathuis Marel Maathuis

In CMS pagina's kun je ook Gerelateerde documenten toevoegen. Er zijn verschillende mogelijkheden. In dit artikel kun je lezen hoe je dit kunt instellen.

CMS-pagina layout

Er moet een pagina zijn, waarbij in de pagina layout een blok gerelateerde documenten zit. Zit er geen blok gerelateerde documenten in de pagina layout, dan kun je geen documenten toevoegen aan de pagina. Pas dan eerst de CMS-pagina layout aan. Hoe je dit kunt doen, kun je lezen in het artikel CMS-pagina layout

Document selecteren

Ga naar de betreffende pagina om de documenten toe te voegen (Start > CMS > CMS pagina's). Meer informatie over het maken van een CMS pagina vind je in het artikel CMS pagina

Open de pagina en klik op CMS-pagina opmaken. Je kunt nu een Dossieritemtype en eventueel een Dossieritem selecteren.

Heb je dit niet in de pagina, dan is er geen Gerelateerde documenten blok aanwezig in de pagina layout die je gebruikt. Gebruik dan een andere pagina layout of wijzig de pagina layout.

Dossieritemtype

Bij Dossieritemtype kun je selecteren welke documenten aan de pagina worden toegevoegd als een gebruiker rechten heeft om die documenten te bekijken.

Je kunt kiezen uit de dossieritemtypes die beschikbaar zijn onder Start > Dossier > Dossieritemtypes.

Daarnaast kun je bij Dossieritem altijd de Standaarddocumenten kiezen die beschikbaar zijn. Zie de artikelen Standaard document toevoegen aan een perspectief (alle gebruikers, inlener, flexkracht) en Document voor een geselecteerde groepvoor meer informatie over standaarddocumenten.

Voorbeeld

Selecteer je bij Dossieritemtype een document dat beschikbaar is bij een flexkracht, dan ziet die flexkracht dat document. Heeft een andere flexkracht, dat document niet beschikbaar of geen rechten voor dat document, dan ziet deze flexkracht dat document niet.

Je kunt meerdere documenten toevoegen. Klik op Opslaan als de pagina is ingesteld.

Hieronder vind je een pagina met gerelateerde documenten. Door op de regel te klikken opent het document in een nieuw tabblad.