Zelf tegels voor het dashboard instellen Zelf tegels voor het dashboard instellen

Zelf tegels voor het dashboard instellen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Het is mogelijk om in e-UUR voor het dashboard zelf tegels aan te maken. Dit zijn de zogenoemde Aangemaakte tegels. Hier kun je een tegel aanmaken met een externe link naar bijvoorbeeld de eigen website of naar een voorafingesteld e-mailadres zodat een gebruiker direct vanuit e-UUR een e-mail kan versturen. Ook worden deze tegels gebruikt voor de CMS module. Meer informatie over de CMS module vind je in het artikel Inleiding CMS. Hieronder lees je hoe je zelf een tegel kunt instellen.

Let op: het plaatsen van tegels middels een bepaalde prioriteit op basis van nummer, werkt uitsluitend voor het dashboard van de inlener en flexkracht!

Tegel toevoegen

Ga naar Start > Dashboard > Aangemaakte tegels en klik op Tegel toevoegen om de tegel aan te maken. Selecteer Tegeltype: Link naar externe URL en klik op Toevoegen

Je hebt nu verschillende mogelijkheden om de tegel in te richten. Deze worden hieronder toegelicht.

Algemeen

- Naam: dit is de naam in het overzicht van Aangemaakte tegels.

- Titel: dit is de naam van de tegel, zoals die in het overzicht Dashboardtegels zichtbaar is en zoals op de tegel komt te staan.

- Subtitel: dit is de tekst onder de titel op de tegel.

- Kolommen: hier kun je kiezen voor 1 of 2. Dit is de breedte van de tegel. 1 is de standaard afmeting.

- Rijen: hier kun je kiezen voor 1 of 2. Dit is de hoogte van de tegel. 1 is de standaard afmeting.

- Prioriteit: tegels worden gesorteerd op prioriteit. Als dit veld leeg is, dan is de prioriteit 0. Hoe groter het getal, hoe eerder de tegel op het dashboard wordt geplaatst ten opzichte van de andere tegels.

- Kleurconfiguratie: zie het artikel Hoe stel ik de kleurstelling van de tegels op het dashboard in? voor meer informatie.

- Titel weergeven: selecteer hier Nee als je niet wilt dat de Titel op de tegel wordt weergegeven.

- Icoon weergeven: selecteer hier Nee als je niet wilt dat het Icoon op de tegel wordt weergegeven.

Hieronder zie je een voorbeeld van een tegel die is ingesteld met de waarden 2 (kolommen) x 2 (rijen) en van twee tegels die de waarden 1 (kolommen) x 1 (rijen) hebben.

Details

- Externe URL: hier kun je een externe url invullen, zodat als de flexkracht op de tegel klikt, hij wordt doorgestuurd naar de ingevulde website. Ook is het mogelijk om hier een e-mailadres in te vullen, zodat er direct een e-mail kan worden gestuurd naar een vooraf ingesteld e-mailadres. In het artikel E-mails versturen vanuit het dashboard kun je meer lezen over hoe je een e-mailadres kan instellen.

- Opent in een nieuw venster: selecteer 'ja' als je wilt dat als er op de tegel wordt geklikt deze in een nieuw venster opent.

Doelgroepen

Hier kun je instellen of de tegel alleen voor bepaalde doelgroepen beschikbaar is. Je kunt meer lezen over het instellen van doelgroepen in het artikel Doelgroepenbeheer. Een overzicht van de doelgroepen die je hier kunt selecteren, kun je vinden onder Start > Doelgroepen > Doelgroepenbeheer

Het is nog mogelijk om de verouderde groepen te gebruiken. Zie daarvoor de artikelen Groepenbeheer en Documenten toevoegen voor een vooraf geselecteerde groep. Aangeraden wordt om de nieuwe doelgroepen te gebruiken, omdat deze groepen zullen worden verwijderd.

Condities

Je hebt hier verschillende mogelijkheden. Als je niets invult, dan zal de tegel altijd zichtbaar zijn op het dashboard. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen dat de tegel een aantal weken zichtbaar is, nadat de gebruiker is aangemaakt en/of dat de tegel verdwijnt nadat een aantal urenbriefjes is aangemaakt. Bij waarde kun je het aantal invullen.

Bijlagen

Tot slot kun je een plaatje toevoegen voor op de tegel. Let op dat het plaatje goed op de tegel komt. Als je 1 kolom en 1 rij selecteert, dan zit het plaatje onder de tekst. Het is daarom beter om te kiezen voor bijvoorbeeld 1 kolom en 2 rijen. De tegel komt er dan als volgt uit te zien. Voor een juiste verhouding van de afbeelding is de afmeting 320x180 pixels nodig.

Nadat je al deze instellingen hebt ingevuld, is de tegel aangemaakt. De tegel kun je nu activeren voor het dashboard van de gebruiker. Lees in het artikel Dashboard beheer meer informatie over dashboard beheer en hoe je de tegel kunt activeren.