Fasetelling instellen voor flexkrachten Fasetelling instellen voor flexkrachten

Fasetelling instellen voor flexkrachten

Marel Maathuis Marel Maathuis

Niet voor alle flexkrachten hoef je rekening te houden met fasetelling. Dit kun je per flexkracht instellen.

Stap 1: Ga naar Start > Flexkrachten en klik op de flexkracht voor wie je de fasetelling wilt activeren.

Stap 2: Kies Bewerken

Stap 3: Zet een vinkje bij Fasetelling. Er verschijnt nu een nieuw onderdeel onder aan het formulier:

Stap 4: Selecteer in welke fase de flexwerker zich bevindt. Afhankelijk van welke fase je selecteert, verschijnen er verschillende velden die je kunt invullen. Afhankelijk van of je de ABU of de NBBU gebruikt, zal dit een fase A/1/2, B/3 of C/4 zijn.

Stap 5: Vul de gevraagde gegevens in, zoals ingangsdatum, het aantal gewerkte weken en de laatste gewerkte week (fase A/1/2) en het aantal contracten (fase B/3). Deze gegevens zijn nodig om te bepalen hoe ver de flexkracht in de fase is en wanneer de flexkracht wisselt van fase.

Stap 6: Klik op Opslaan. De fasetelling is nu ingesteld bij de flexkracht. In het artikel Fasetelling herinnering instellen kun je lezen hoe je een melding kunt krijgen over de fasetelling.