Plaatsing omzetten Plaatsing omzetten

Plaatsing omzetten

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een plaatsing kun je omzetten, zodat de status wijzigt van concept naar definitief en andersom. Er zijn verschillende mogelijkheden. Die worden in dit artikel uitgelegd.

De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Conceptplaatsing omzetten
    • Definitief maken
    • Samenvoegen met definitieve plaatsing
  • Plaatsing vanuit transitie omzetten
    • Samenvoegen met definitieve plaatsing
    • Transitie annuleren
  • Definitieve plaatsing omzetten
  • Foutmeldingen bij omzetten

Conceptplaatsing omzetten

Je kunt hier een conceptplaatsing definitief maken of samenvoegen met een definitieve plaatsing.

Definitief maken

Een plaatsing met de Status Concept, kun je handmatig omzetten naar een definitieve plaatsing. Open een plaatsing met Plaatsingstype Concept. Klik daarna op Overig > Converteren naar definitief.

Hiermee wordt de conceptplaatsing direct omgezet naar een definitieve plaatsing. Je krijgt onderstaande melding.

Het Plaatsingstype is nu gewijzigd naar Definitief. Op het tabblad Status van de plaatsing staat ook dat de conceptplaatsing is geconverteerd naar een definitieve plaatsing.

Samenvoegen met definitieve plaatsing

Normaal gesproken wordt een conceptplaatsing als er een definitieve plaatsing vanuit de backoffice binnenkomt in e-UUR automatisch samengevoegd. De gebruiker merkt hier dan niets van. In het artikel Definitieve plaatsing vanuit de backoffice kun je daar meer over lezen.

Een plaatsing met de Status Concept kun je daarnaast ook handmatig samenvoegen met een definitieve plaatsing. Dit is nodig als een conceptplaatsing en een definitieve plaatsing uit de backoffice niet direct automatisch samengevoegd kunnen worden. Dit wordt hieronder onder Plaatsing omzetten vanuit transitie uitgelegd.

Open een plaatsing met Plaatsingstype Concept. Klik daarna op Overig > Samenvoegen met definitieve plaatsing.

Selecteer een Definitieve plaatsing en klik op Voeg samen.

Met deze actie wordt er een relatie gelegd tussen een conceptplaatsing en een definitie plaatsing die het concept gaat vervangen. Je krijgt de melding dat de plaatsing succesvol is samengevoegd.

Plaatsing omzetten vanuit transitie

Een plaatsing die niet automatisch kan worden omgezet, komt in een transitie. De plaatsing krijgt daarmee de Actie Ja en de Status In transitie.

Op het dashboard vind je deze plaatsingen terug via de tegel Plaatsingsbeheer.

Klik op de tegel Plaatsingsbeheer. Je komt nu in het overzicht van plaatsingen waarvoor de leverancier een actie heeft. Open de plaatsing.

Onderaan op het tabblad Gekoppelde plaatsing kun je zien bij welke plaatsing deze hoort.

Een plaatsing in transitie kun je definitief maken of de transitie annuleren.

Samenvoegen met definitieve plaatsing

Klik op  Overig > Samenvoegen met definitieve plaatsing.

Je kunt nu de gegevens aanpassen die niet overeenkomen tussen de conceptplaatsing en de definitieve plaatsing. Selecteer daarvoor de juiste componenten. Klik daarna op Voer transitie uit.

Je krijgt daarna onderstaande melding.

Er is nu geen plaatsing meer met Status Transitie. Het samenvoegen van de conceptplaatsing en definitieve plaatsing vind je terug bij het openen van de plaatsing op het tabblad Status bij Opmerkingen.

Transitie annuleren

Klik op  Overig > Transitie annuleren. Je krijgt de volgende melding.

Dit is altijd een handmatige actie. Deze actie kun je uitvoeren als de relatie die gelegd wordt toch niet juist is. De plaatsing gaat van de Status In transitie terug naar Nieuw en het Plaatsingstype blijft Concept

Definitieve plaatsing omzetten

Een plaatsing met de Status Definitief, kun je handmatig omzetten naar een Conceptplaatsing

Open de definitieve plaatsing. Klik op Overig > Converteren naar conceptueel

Je krijgt de volgende melding.

Op het tabblad Status van de plaatsing vind je onder Opmerking terug dat de plaatsing is omgezet naar een conceptplaatsing.

Foutmeldingen bij omzetten

Bij het omzetten kun je onderstaande meldingen krijgen.

Dit betekent dat er dubbele urenbriefjes zijn. Verwijder onjuiste urenbriefjes, zodat er geen dubbele urenbriefjes meer zijn. Zet daarna de plaatsing opnieuw om.

Hierbij zijn de data van de definitieve plaatsing niet goed. Er zijn al urenbriefjes met een startdatum van voor de startdatum van de definitieve plaatsing. Wijzig de startdatum van de definitieve plaatsing.