Afwijkend bericht per taal Afwijkend bericht per taal

Afwijkend bericht per taal

Marel Maathuis Marel Maathuis

In e-UUR kun je ook andere talen gebruiken. Dit kan worden ingesteld voor de e-UUR omgeving door Akyla. Als er een andere taal, dan het Nederlands, is ingesteld voor jouw omgeving, dan kunnen gebruikers die taal kiezen. De e-UUR omgeving en berichten zijn dan beschikbaar in de geselecteerde taal. Zie het artikel Meertaligheid voor meer informatie.

Voor de procesarchitect kun je berichten instellen die worden verstuurd naar gebruikers. Hiervoor vul je Nederlandse berichten in. Alleen als er voor jouw omgeving ook andere talen zijn ingesteld, heb je de optie Afwijkend bericht per taal beschikbaar bij de berichten van een bedrijfsproces. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit kunt gebruiken.

Taal instellen

Ga naar Start > Bedrijfsprocessen en open het bedrijfsproces waarbij je een bericht in een andere taal wilt instellen. Klik op Bewerken en daarna op 4 Berichten.

Per bericht kun je instellen of je het bericht in een andere taal wilt hebben. Klik op het tandwiel achter het bericht waarbij je een andere taal wilt instellen.

Klik onderaan op Regel toevoegen bij Afwijkend bericht per taal.

Selecteer bij Taal de taal van het bericht. Je kunt hier alleen kiezen uit de talen die voor jouw e-UUR omgeving zijn geactiveerd.

Daarna kun je, net als bij de standaard berichten, een e-mail, push en/of smsbericht instellen. Vul de gewenste berichten in en klik op Opslaan.

In het overzicht van de berichten is de kolom Talen nu ingevuld. Hier komt te staan welke talen voor het bericht zijn ingesteld.

Klik op Opslaan als de talen voor het bedrijfsproces zijn ingesteld.

Bewerken en verwijderen

Je kunt een taal bewerken door op het tandwiel te klikken. Een taal kun je verwijderen door op het kruisje te klikken.

Klik op Opslaan voor het bevestigen van de wijziging.

Talen toepassen

Een gebruiker kan een andere taal hebben ingesteld. Die taal kan ook voor het bericht zijn ingesteld. Is het bericht ingesteld, dan ontvangt de gebruiker het bericht dat bij die taal hoort.

Voorbeeld

Als voorbeeld is hiervoor een bericht in het Engels ingesteld voor de inlener. Hieronder vind je de tekst van het bericht.

Als een flexkracht een vraag doorzet naar de inlener, dan ontvangt de inlener bij wie de taal is ingesteld op Engels het volgende bericht.

Question from flexworker
Dear Sandra Danis,

A question was asked by: Jan Groen.
The question is: Kan ik volgende week 32 uur werken?.

You can log in to the e-UUR website at: https://melanie.uat.flexportal .eu/ to answer the question.

Best regards,
Bemiddelaar MD

Op deze manier kun je berichten per taal instellen, zodat een gebruiker niet alleen e-UUR in een andere taal heeft, maar de berichten van het bedrijfsproces ook in een andere taal ontvangt.