Aanvragen: kandidaat aan aanvraag toevoegen (stap 7) Aanvragen: kandidaat aan aanvraag toevoegen (stap 7)

Aanvragen: kandidaat aan aanvraag toevoegen (stap 7)

Marel Maathuis Marel Maathuis

Nadat een aanvraag is aangemaakt, kunnnen er kandidaten worden toegevoegd aan de aanvraag. In dit artikel kun je lezen op welke manier je dit kunt doen. Je kunt namelijk ook aan een kandidaat een aanvraag toevoegen.

De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Kandidaten overzicht
  • Kandidaten toevoegen aan poule
  • Kandidaten toevoegen aan aanvraag
    • Nieuwe kandidaat toevoegen
    • Kandidaat uit pool toevoegen
    • Kandidaat voorstellen/doorzetten naar klant
  • Aanvraag toevoegen aan kandidaat
  • Leverancier kandidaten notitie

Kandidaten overzicht

De (sub)leverancier gaat naar Start > Kandidaten > Kandidaten voor een overzicht van alle kandidaten in zijn e-UUR omgeving.

De inlener vindt zijn overzicht van kandidaten door in de actielijst aan de linkerkant van zijn dashboard te klikken op Kandidaten.

Kandidaten toevoegen aan poule

De leverancier en subleverancier kunnen een kandidaat toevoegen aan hun poule door te klikken op de tegel Nieuwe kandidaat

Vervolgens moet je een Aanvraagtype kiezen. Selecteer een Type en klik op Aanmaken.

Voor het geselecteerde aanvraagtype kun je daarna een kandidaat toevoegen.

De inlener kan een nieuwe kandidaat toevoegen door te klikken op de tegel Kandidaat toevoegen

Let op: de inlener kan alleen zelf een kandidaat toevoegen als hij kandidaten onder eigen beheer heeft. Dit moet zijn ingesteld bij de inlener. In het artikel Aanvragen: aanvraagtypes instellen (stap 3) kun je lezen hoe je dit kunt instellen.

Het formulier van de kandidaat die is ingesteld bij Aanvragen: formulierconfiguratie (stap 2) kun je vervolgens invullen. Klik daarna op Opslaan.

Kandidaten toevoegen aan aanvraag

Afhankelijk van het gekozen proces kan de (sub)leverancier of inlener aan een aanvraag een Kandidaat uit pool toevoegen of een nieuwe Kandidaat toevoegen. Ga naar Start > Aanvragen en open de aanvraag waar je een kandidaat aan wilt toevoegen.

De inlener vindt zijn overzicht van aanvragen door in de actielijst aan de linkerkant van zijn dashboard te klikken op Aanvragen.

Nieuwe kandidaat toevoegen

Klik op Kandidaat toevoegen om net als bij een Nieuwe kandidaat toevoegen de gegevens van de kandidaat in te vullen. Het formulier van de kandidaat wordt gebruikt die is ingesteld bij Aanvragen: formulierconfiguratie (stap 2).

Vul de gegevens in en klik op Opslaan. De kandidaat is toegevoegd aan de aanvraag.

Kandidaat uit pool toevoegen

Klik op Kandidaat uit pool toevoegen om een bestaande kandidaat te selecteren. Hier vind je de kandidaten terug die je al eerder hebt toegevoegd. Selecteer de kandidaat die je wilt toevoegen aan de aanvraag en klik op Opslaan.

Als een kandidaat door de leverancier wordt toegevoegd aan de aanvraag, krijgt de inlener een e-mail. De e-mailcode is: candidate_offered

Er wordt geen e-mail verzonden als de kandidaat door de subleverancier wordt toegevoegd aan de aanvraag. De leverancier moet de kandidaat dan eerst beoordelen. Dit wordt hieronder verder uitgelegd.

Kandidaat voorstellen/doorzetten naar klant

Als een kandidaat door de subleverancier wordt toegevoegd aan de aanvraag dan moet de subleverancier de kandidaat eerst voorstellen bij het Kandidaatproces Geen beoordeling, wel gesprekken en assessment (werkt met subleveranciers) of doorzetten bij het Kandidaatproces Beoordeling door makelaar, gesprekken en geen assessment  (werkt met subleveranciers)

Ga naar Start > Kandidaten > Voorgestelde kandidaten en open de kandidaat die is toegevoegd.

Klik vervolgens op Voorstellen/Doorzetten naar klant

De Status van de kandidaat wijzigt naar Doorgezet. De inlener krijgt een e-mail dat er een kandidaat is aangeboden door de leverancier. De e-mailcode is: candidate_offered

De kandidaat kun je ook doorzetten naar de shortlist. Klik dan op Overig > Doorzetten naar klant (shortlist). De Status van de kandidaat wijzigt naar Doorgezet, top kandidaat.

Je kunt de kandidaat ook verwijderen van de aanvraag. Klik dan op Verwijderen. De kandidaat kun je ook afkeuren. Klik op Afkeuren

Aanvraag toevoegen aan kandidaat

De leverancier kan aan een kandidaat ook een aanvraag toevoegen. Dit kan alleen als de Status van de aanvraag Aangeboden voor tweede accordering is. Ga naar Start > Kandidaten > Kandidaten en open de kandidaat aan wie je een aanvraag wilt toevoegen. Klik op Overig > Aanvraag toevoegen

Selecteer een Aanvraag voor bij de kandidaat en klik op Opslaan.

De aanvraag wordt nu gekoppeld aan de kandidaat en de kandidaat is zichtbaar bij de aanvraag. Ook nu krijgt de inlener een e-mail. De e-mailcode is: candidate_offered.

Kandidaten notitie

De (sub)leverancier en inlener kunnen een notitie maken bij de kandidaat. Ga naar Start > Kandidaten > Kandidaten.

Een leverancier en subleverancier kunnen elkaars notie zien. Klik op Notitie. Vul de notitie in en klik op Opslaan. Op het tabblad Status vind je de notitie terug onder Opmerking.

In de volgende stap kun je verder met het afhandelen van de kandidaat.

Terug naar Aanvragen: nieuwe aanvraag starten (stap 6)

Verder naar Aanvragen: kandidaten afhandelen (stap 8)