Aanvragen: rollen gebruikers (stap 1) Aanvragen: rollen gebruikers (stap 1)

Aanvragen: rollen gebruikers (stap 1)

Marel Maathuis Marel Maathuis

Na het activeren van de module heeft de leverancier nieuwe menu's beschikbaar onder Start. Zo is er een nieuw overzicht met kandidaten via Start > Kandidaten en een overzicht van aanvragen onder Start > AanvragenDaarnaast vind je onder Start > Applicatiebeheer de Subleveranciers, Formulierconfiguratie, Formulierelementen en Aanvraagtypes

Deze nieuwe menu-items worden voor deze module gebruikt. Er zijn verschillende rollen voor deze module beschikbaar.

Hieronder worden die rollen toegelicht. Meer informatie over het instellen van deze rollen vind je in het artikel Rollen aanvragen instellen. Door deze rollen te activeren bij een gebruiker, krijgt die gebruiker toegang tot de module en nieuwe tegels op zijn dashboard.

Is de module nog niet geactiveerd? Lees dan eerst het artikel Inleiding aanvragen.

Rollen

Leveranciergebruiker

De leveranciergebruiker met de Rol van Applicatiebeheerder (leverancier) heeft toegang tot de menu-items die nodig zijn voor deze module onder Start > Applicatiebeheer. Met deze rol kun je een aanvraagproces inrichten.

De leveranciergebruiker die daarnaast de Rol van Aanvraag leverancier, Aanvraag makelaar (leverancier), Beheerder e-UUR aanvraagregistratie of Medewerker e-UUR aanvraagregistratie heeft, kan meer acties uitvoeren in het aanvraagproces.

Subleveranciergebruiker (contactpersoon)

Bij de module aanvragen kunnen subleveranciers worden gebruikt. Hiervoor zijn aparte rollen beschikbaar. Ga als subleverancier naar Start > Gebruikersbeheer > Gebruikers en klik op de naam van de gebruiker van wie je de rollen wilt aanpassen. Klik op de knop Bewerken en selecteer onder Rollen de juiste rollen. Klik daarna op Opslaan.

Met de Rol van Medewerker aanvraagregistratie (subleverancier)  kun je de gegevens van de aanvragen wel inzien, maar niet wijzigen. Met de Rol van Beheerder aanvraagregistratie (subleverancier) kun je aanvragen aanmaken, doorzetten, inzien, aanpassen en beheren.

De subleverancier wordt in Aanvragen: subleveranciers (stap 5) uitgebreid behandeld.

Inlenergebruiker

Voor de inlenergebruiker zijn er verschillende rollen beschikbaar; Eerste accordeerder aanvragen, Tweede accordeerder aanvragen, Beheerder e-UUR aanvraagregistratie (inlener), Medewerker e-UUR aanvraagregistratie (inlener) en Aanvrager. Afhankelijk van het gekozen proces is een bepaalde rol nodig om de module aanvragen te gebruiken.

Let op: een inlenergebruiker kan pas één van bovenstaande rollen toevoegen als bij de inlener een Aanvraagtype is ingesteld. Eerder heeft de inlenergebruiker deze rollen niet beschikbaar.

Meer informatie over de verschillende processen een een Aanvraagtype vind je in het artikel Aanvragen: aanvraagtypes instellen (stap 3). Daarnaast vind je meer informatie over de verschillende rollen van de module aanvragen in het artikel Rollen aanvragen instellen

Nadat je de juiste rollen hebt geactiveerd voor in ieder geval de leverancier, kun je verder gaan met de formulierconfiguratie. Hoe je die kunt instellen, vind je in de volgende stap.

Terug naar Inleiding aanvragen

Verder naar Aanvragen: formulierconfiguratie (stap 2)