Aanvragen: formulierconfiguratie (stap 2) Aanvragen: formulierconfiguratie (stap 2)

Aanvragen: formulierconfiguratie (stap 2)

Marel Maathuis Marel Maathuis

Als de module aanvragen is geactiveerd, dan kan de leverancier de formulieren voor de aanvraag inrichten. Je hebt drie verschillende formulieren nodig voor één aanvraag; een aanvraagformulier, een kandidaatformulier en een uitnodigingsformulier. Hieronder worden de verschillende formulieren toegelicht.

Je hebt pas toegang tot deze formulieren als je de juiste rol hebt. In het artikel Aanvragen: rollen gebruikers (stap 1) kun je meer lezen over de rollen van deze module.

De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Aanvraag
  • Kandidaat
  • Uitnodiging
  • Formulieren koppelen aan proces

Aanvraag

Allereerst heb je een aanvraag nodig. Dit aanvraagformulier gebruik je voor de aanvraag van een kandidaat aan een (sub)leverancier. De inlener kan een aanvraag starten. Hij vult dus straks dit formulier in.

Ga naar Start > Applicatiebeheer > Formulierconfiguraties en klik op Nieuw om een nieuw formulier toe te voegen. Selecteer daarna bij Object om welk formulier het gaat. Selecteer Aanvraag en vul een Naam in. Eventueel kun je een omschrijving toevoegen onder Omschrijving. Klik daarna op Opslaan.

Klik vervolgens op Bewerken. Er is een standaard formulier beschikbaar. Daarnaast kun je het formulier naar wens inrichten.

Dit werkt op dezelfde manier als bij andere modules van e-UUR. Meer informatie over het inrichten van formulieren vind je in het artikel Onboarding: Formulierconfiguratie (stap 2).

Let op: niet alle onderdelen uit het artikel voor de onboarding zijn van toepassing op deze aanvragen module.

Klik op Opslaan als het formulier naar wens is ingericht.

Kandidaat

Naast een aanvraagformulier is er ook een kandidaatformulier nodig. Dit formulier wordt door de (sub)leverancier of inlener ingevuld als hij een kandidaat (aan de aanvraag) wil toevoegen.

Ga weer naar Start > Applicatiebeheer > Formulierconfiguraties en klik op Nieuw om een nieuw formulier toe te voegen. Selecteer daarna bij Object Kandidaat. Vul een Naam en eventueel een Omschrijving in. Klik daarna op Opslaan.

Klik weer op Bewerken. Ook hier is er een standaard formulier beschikbaar. Pas deze naar wens aan en klik daarna op Opslaan.

Uitnodiging

Tot slot heb je nog een uitnodigingsformulier nodig. Dit formulier wordt door de inlener ingevuld als hij een kandidaat uitnodigt voor een gesprek.

Ga nog een keer naar Start > Applicatiebeheer > Formulierconfiguraties en klik op Nieuw om een nieuw formulier toe te voegen. Selecteer daarna bij Object Uitnodiging. Vul een Naam en eventueel een Omschrijving in. Klik daarna op Opslaan.

Klik weer op Bewerken. Het standaard formulier kun je weer naar wens aanpassen. Klik daarna op Opslaan.

Nadat de drie formulieren zijn aangemaakt kun je een Aanvraagtype aanmaken. Daarin koppel je de formulieren aan een proces. In de volgende stap wordt dit uitgelegd.

Terug naar Aanvragen: rollen gebruikers (stap 1)

Verder naar Aanvragen: aanvraagtypes instellen (stap 3)