Bedrijfsproces(configuratie) bewerken of verwijderen Bedrijfsproces(configuratie) bewerken of verwijderen

Bedrijfsproces(configuratie) bewerken of verwijderen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Nadat je een bedrijfsproces hebt aangemaakt, kun je deze bewerken of verwijderen. Een procesconfiguratie kun je ook bewerken of verwijderen. Hieronder wordt uitgelegd wat er dan gebeurt.

Bedrijfsproces

Bewerken

Ga naar Start > Bedrijfsprocessen en open het bedrijfsproces dat je wilt aanpassen. Klik op Bewerken

Je kunt bijna alle gegevens van een bedrijfsproces aanpassen. Alleen het Actievatieperspectief kun je na de eerste keer opslaan van een bedrijfsproces niet meer wijzigen.

Wijzig de gewenste gegevens en klik op Opslaan.

Verwijderen

Je kunt een bedrijfsproces op de volgende manier verwijderen.

Ga naar Start > Bedrijfsprocessen en open het bedrijfsproces dat je wilt verwijderen. Klik op Verwijderen.

Je krijgt onderstaande bevestiging.

Klik je op Nee, dan gebeurt er niets. Klik je op Ja dan worden het bedrijfsproces, de procesconfiguraties en de procesitems van dat bedrijfsproces verwijderd. Je krijgt onderstaande melding.

Klik op Vernieuw in het overzicht van bedrijfsprocessen. Het bedrijfsproces is verwijderd. In het Startmenu is ook geen menu-item meer voor het bedrijfsproces. De tegels van het bedrijfsproces worden ook verwijderd. In de gehele e-UUR omgeving is het bedrijfsproces en alles wat daarbij hoorde verwijderd.

Procesconfiguratie

Bewerken

Ga naar Start > [naam bedrijfsproces] > [naam bedrijfsproces] Beheer > Procesconfiguraties (leverancier is stakeholder) of Start > [naam bedrijfsproces] Beheer > Procesconfiguraties (leverancier is geen stakeholder).

Open de procesconfiguratie die je wilt aanpassen. Klik op Bewerken

Je kunt alle gegevens van een procesconfiguratie aanpassen. Wijzig de gewenste gegevens en klik op Opslaan.

Verwijderen

Je kunt een procesconfiguratie op de volgende manier verwijderen.

Ga naar Start > [naam bedrijfsproces] > [naam bedrijfsproces] Beheer > Procesconfiguraties (leverancier is stakeholder) of Start > [naam bedrijfsproces] Beheer > Procesconfiguraties (leverancier is geen stakeholder).

Open de procesconfiguratie die je wilt verwijderen. Klik op Verwijderen.

Je krijgt onderstaande bevestiging.

Klik je op Nee, dan gebeurt er niets. Klik je op Ja dan wordt de procesconfiguratie én de procesitems van die procesconfiguratie verwijderd. Je krijgt onderstaande melding.

Klik op Vernieuw in het overzicht van de procesconfiguratie. De procesconfiguratie is verwijderd. De tegels van het bedrijfsproces worden ook verwijderd van het dashboard, als er geen procesconfiguratie voor dat bedrijfsproces meer is ingesteld waarbij die gebruiker betrokken is.

Let op: de procesitems worden ook verwijderd! Alle procesitems die zijn aangemaakt met die procesconfiguratie worden verwijderd uit e-UUR.