Hoe ver in het verleden/de toekomst kun je urenbriefjes aanmaken? Hoe ver in het verleden/de toekomst kun je urenbriefjes aanmaken?

Hoe ver in het verleden/de toekomst kun je urenbriefjes aanmaken?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Met de optie Termijnen heb je controle over de periode waarin urenbriefjes aangemaakt kunnen worden. Deze instelling geldt voor alle e-UUR-gebruikers en werkt als volgt.

Ga naar Start > Urenbriefjes > Instellingen onder 2 Urenbriefjes bij Proces vind je de volgende opties.

De aangegeven termijn staat vermeld in aantal dagen. Standaard kunnen urenbriefjes zes weken in het verleden en twee weken in de toekomst aangemaakt worden. Deze termijnen worden aangehouden als er geen aantal dagen zijn ingevuld. Wil je dat de termijnen korter of langer zijn, vul dan het aantal dagen bij deze opties in en klik op Opslaan.

Voorbeeld

Stel, het weeknummer van de huidige week is 10. De gebruiker heeft nu de mogelijkheid om via de urenbriefjes tegel de periode van week 6 tot en met week 12 te selecteren. Weken van voor week 6 en later dan week 12 zullen niet in de lijst staan.

Let op: je kunt ook een negatieve termijn invullen. Dit kan handig zijn als er een aantal dagen van de week geen urenbriefjes mogen worden ingevuld. Bijvoorbeeld; als het nu woensdag in week 10 is, en je vult bij Termijn (in dagen) waarin urenbriefjes in de toekomst aangemaakt mogen worden -3 in, dan kunnen van week 10 de maandag, dinsdag en woensdag niet worden ingevuld.