Wijzigen van een plaatsing door de inlener Wijzigen van een plaatsing door de inlener

Wijzigen van een plaatsing door de inlener

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een inlener kan een aanvraag doen bij de leverancier of hij een plaatsing wil verlengen, beeindigen of het uurloon wilt wijzigen. Hiervoor kunnen onderstaande instellingen worden ingesteld.

Stap 1:

De mogelijkheid tot wijzigen van een plaatsing kan worden ingesteld onder Start > Applicatiebeheer > Instellingen. Zet een vinkje bij Plaatsingen kunnen verlengen/beeindigen onder Instellingen - Algemeen.

Stap 2:

Vervolgens heeft de leverancier de mogelijkheid om uit vier verschillende opties te kiezen. Bij Beschikbaarheid plaatsingswijziging voor inlener onder Instellingen - Algemeen kan dit worden ingesteld.

1. Aanvraag plaatsingswijziging beschikbaar. Aanvraag plaatsingswijziging altijd mogelijk (standaard).

Dit is de standaard werking. De inlener mag altijd een plaatsingswijziging invoeren. Ook al is de einddatum van de plaatsing ver in de toekomst.

2. Aanvraag plaatsingswijziging beschikbaar. Bevestiging wordt gevraagd indien datum niet toereikend.

De inlener mag altijd een plaatsingswijziging doen, maar als de einddatum van de plaatsing nog te ver in de toekomst ligt, dan wordt er wel om een extra bevestiging gevraagd.

3. Aanvraag plaatsingswijziging beschikbaar. Blokkade via melding indien datum niet toereikend.

De inlener heeft de knop voor een plaatsingswijziging beschikbaar, maar krijgt een melding te zien, waarin wordt gemeld dat het niet mogelijk is om dit te doen, indien de einddatum van de plaatsing te ver in de toekomst ligt.

4. Aanvraag plaatsingswijziging niet beschikbaar, indien datum niet toereikend.

In dit geval is de knop om een plaatsingswijziging te doen niet beschikbaar, omdat te einddatum te ver in de toekomst ligt.

Als er geen optie wordt ingevuld, dan is de knop voor de Aanvraag plaatsingswijziging altijd beschikbaar.

Stap 3:

Let op: bovenstaande opties werken alleen als de termijn (in dagen) voor het invoeren van een plaatsingswijziging is ingesteld. Dit kan worden ingesteld bij Instellingen - Algemeen onder Termijn (in dagen) voor invoeren plaatsingswijziging.

Stap 4:

Onder Instellingen - Algemeen kun je ook instellen of een inlener een aanvraag voor het wijzigen van het uurloon mag doen. Zet dan een vinkje bij Plaatsingswijziging: Uurloon wijziging beschikbaar.

Nadat de instellingen zijn ingevuld, klik je op Opslaan

Optie instellen

Als is ingesteld dat een inlener een plaatsing kan verlengen of beeindigen, dan heeft de inlenergebruiker afhankelijk van de ingestelde optie een knop voor Aanvraag plaatsingswijziging beschikbaar.

Let op: de inlenergebruiker moet de rol van Plaatsingsbeheerder hebben. Heeft de inlenergebruiker deze rol niet, dan is de knop voor de Aanvraag plaatsingswijziging niet beschikbaar voor die gebruiker. Meer informatie over het toekennen van rollen kun je lezen in het artikel Rollen en autorisaties (inlener).

Als de inlener is ingelogd, kan hij nu bij de plaatsingen die een einddatum hebben de plaatsing verlengen of beeindigen. Ga hiervoor naar de Plaatsingen en klik de aflopende plaatsing aan.

Bovenaan staat afhankelijk van de ingestelde opties voor het beeindingen of verlengen van een plaatsing de knop Aanvraag plaatsingswijziging

Bij optie 1. Aanvraag plaatsingswijziging beschikbaar. Aanvraag plaatsingswijziging altijd mogelijk (standaard) is de knop altijd beschikbaar.

Bij optie 2. Aanvraag plaatsingswijziging beschikbaar. Bevestiging wordt gevraagd indien datum niet toereikend komt er na het klikken op de knop Aanvraag plaatsingswijziging onderstaande bevestiging:

In de melding komt te staan dat pas 30 dagen voor het aflopen van de termijn een wijziging van de plaatsing mag worden aangevraagd. Hierna kan de wijziging wel worden aangevraagd als er op Ja wordt geklikt. Als Nee wordt gekozen, ga je terug naar de plaatsing.

Bij optie 3. Aanvraag plaatsingswijziging beschikbaar. Blokkade via melding indien datum niet toereikend komt er na het klikken op de knop Aanvraag plaatsingswijziging onderstaande melding:

Het is nu niet mogelijk om een aanvraag plaatsingswijziging te doen. Als de termijn is verstreken dan zal de melding niet zichtbaar zijn en kan de wijziging worden aangevraagd.

Bij optie 4. Aanvraag plaatsingswijziging niet beschikbaar, indien datum niet toereikend is er geen knop zichtbaar als de termijn waarbinnen een plaatsingsaanvraag mag worden gedaan nog niet is ingegaan.

Attentie voor plaatsingswijzingen

De termijn die is ingesteld bij Instellingen - Algemeen onder Termijn (in dagen) voor invoeren plaatsingswijziging wordt ook gebruikt voor het aangeven of er een actie is voor de plaatsing. Een plaatsing met een einddatum die binnen die termijn valt, krijgt Actie Ja.

Ook de leverancier krijgt in zijn overzicht van plaatsingen onder Start > Plaatsingen (> Plaatsingen) de actie voor de plaatsingen waarvan de einddatum afloopt.

Plaatsingswijziging aanvragen

Als de inlener een plaatsingswijziging mag doen, kan hij op de knop Aanvraag plaatsingswijziging klikken en krijgt hij onderstaand formulier. Is er al een aanvraag gedaan, dan is de knop niet beschikbaar.

Hier kan de inlener selecteren of hij de plaatsing wil Verlengen, Beeindigen of Nieuw uurloon, functie en/of uren wil aanvragen (als deze optie is ingesteld bij de instellingen). Eventueel kun je een opmerking toevoegen. Afhankelijk van de keuze bij Optie kun je een datum voor verlengen of beeindigen invullen, dan wel een gewijzigd uurloon, functie en/of uren.

Klik nadat de gegevens zijn ingevuld op Aanvragen. Er komt een melding dat de plaatsingswijziging is aangevraagd en in het Wijzigingsaanvragen overzicht (klik links in het actieoverzicht op Wijzigingsaanvragen) heeft de aanvraag de status Aangevraagd

De aanvraag gaat nu naar de leverancier. De leverancier heeft de Rol van Medewerker e-UUR urenregistratie (leverancier) hiervoor nodig. Klik op het dashboard op de tegel Wijzigingsaanvragen om direct naar de lopende wijzigingsaanvragen te gaan, of ga naar Start > Wijzigingsaanvragen voor alle aanvragen. De aanvraag heeft nu als actie Ja.

Klik de aanvraag aan. Je kunt nu de aanvraag Goedkeuren of Afkeuren en eventueel een opmerking toevoegen. Als de aanvraag wordt afgekeurd, dan gaat de aanvraag weer terug naar de inlener. De inlener kan de aanvraag dan nogmaals Aanvragen of Verwijderen. Nadat de aanvraag is goedgekeurd, wijzigt de status naar Goedgekeurd.

De plaatsingswijziging door de inlener is nu afgerond in e-UUR.

Let op: de plaatsing in e-UUR wordt niet automatisch gewijzigd met de aangevraagde gewijzigde gegevens.