Hoe kan ik een onboardingstype wijzigen en daarna een lopende onboarding updaten? Hoe kan ik een onboardingstype wijzigen en daarna een lopende onboarding updaten?

Hoe kan ik een onboardingstype wijzigen en daarna een lopende onboarding updaten?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Ga naar Start > Flexkracht-onboarding > Onboardingstypes of Start > Inlener-onboarding > Onboardingstypes om een onboardingstype aan te passen. Selecteer het onboardingstype dat je wilt aanpassen. Klik op Bewerken en pas de onboarding aan. Klik daarna op Opslaan.

Bij het openen van een lopende onboarding krijg je onderstaande melding als het onboardingstype niet is bijgewerkt.

Je kunt nu een geselecteerde onboarding updaten of meerdere onboardingen tegelijk updaten, zodat een onboarding overeenkomt met het gewijzigde onboardingstype.

Geselecteerde onboarding bijwerken

Ga naar Start > Flexkracht-onboarding > Flexkracht-onboardingen of Start > Inlener-onboarding > Inlener-onboardingen. Selecteer de onboarding die je wilt aanpassen. Klik op Overig > Onboardingstype bijwerken.

Je krijgt een melding dat als je velden hebt verwijderd uit het onboardingstype, dat die velden ook worden verwijderd uit de onboarding die je gaat updaten.

Klik op Ja om de onboarding te wijzigen gelijk aan het nieuwe onboardingstype. Je krijgt onderstaande melding.

Bij het openen van de onboarding, is de onboarding gelijk aan het nieuwe, gewijzigde onboardingstype.

Meerdere onboardingen bijwerken

Ga naar Start > Flexkracht-onboarding > Flexkracht-onboardingen of Start > Inlener-onboarding > Inlener-onboardingen

Selecteer de onboardingen die je wilt bijwerken door daar vinkjes voor te zetten of selecteer een aantal onboardingen door te filteren. Meer informatie over filteren kun je lezen in het artikel Zoeken in overzichten

Klik op Overig > Geselecteerde onboardingen bijwerken.

Je krijgt onderstaande bevestiging.

Klik op Ja om de geselecteerde onboardingen bij te werken naar het nieuwe onboardingstype.

Heb je geen vinkjes gezet of geen filter gebruikt, dan krijg je onderstaande melding.

Heb je onboardingen geselecteerd die al zijn bijgewerkt, dan krijg je onderstaande melding.

Heb je onboardingen geselecteerd die wel bijgewerkt kunnen worden, maar ook die niet bijgewerkt kunnen worden? Dan krijg je onderstaande uitvalmelding.

Klik op de knop Bijwerken om de onboarding te updaten. Je krijgt onderstaande melding en het onboardingstype is bijgewerkt.