Hoe werkt een akkoord van een flexkracht? Hoe werkt een akkoord van een flexkracht?

Hoe werkt een akkoord van een flexkracht?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Bij dossieritemtypes kun je instellen dat een flexkracht de mogelijkheid krijgt om te bepalen dat een inlener of bemiddelaar een document wel of niet mag inzien. Het gaat dan om de beperking Alleen inzichtelijk na toestemming flexkracht. Hieronder lees je wat de flexkracht dan kan doen.

Instellen rechten dossieritemtypes

In het artikel Dossieritemtype rechten kun je lezen hoe je de rechten kunt instellen. Als je bij Rechten op externe dossieritems kiest dat een inlener of bemiddelaar een document mag inzien, dan kun je kiezen dat een dossieritem alleen inzichtelijk is na toestemming van de flexkracht.

Akkoord geven flexkracht

Zodra er een vinkje staat bij Alleen inzichtelijk na toestemming flexkracht, dan moet de flexkracht akkoord geven. Als de flexkracht inlogt in e-UUR dan krijgt hij gelijk een popup scherm.

Klik op OK. De flexkracht kan nu op verschillende manieren naar de Akkoorden.

Op het dashboard ziet de flexkracht in zijn stream het toegevoegde document staan. Klik hierop om direct naar het akkoord te gaan. Aan de titel kun je zien dat het in dit geval gaat om een akkoord voor de inlener (inzage voor Inlener-gebruikers). Bij een document voor een bemiddelaar staat er inzage voor Bemiddelaar-gebruikers.

Daarnaast kun je ook bij het Akkoorden overzicht komen via de tegel Akkoorden of via het actieoverzicht door op het icoon Akkoorden te klikken in het actieoverzicht.

Klik in het Akkoorden overzicht op het akkoord dat je wilt afhandelen. Bij Gebruikerstype kun je zien of het gaat om een inlener of bemiddelaar die het document wil inzien.

Na het aanklikken van het akkoord kun je op de Akkoord of Niet akkoord knop klikken.

Als je op Akkoord klikt, dan komt onderaan Ja te staan. Ook kun je het akkoord weer intrekken door op de knop Niet akkoord te klikken.

Andersom werkt het op een vergelijkbare manier. Wil je geen akkoord geven, klik dan op Niet akkoord. Er komt dan Nee te staan en je kunt dan alsnog later akkoord geven door op de knop Akkoord te klikken.

Zichtbaarheid akkoord

Nadat er akkoord of niet akkoord is gegeven, zie je dit terug bij het document in de stream.

Ook in het Akkoorden Overzicht kun je dit terugzien.

In de kolom Akkoorddatum staat de datum dat er op de knop Akkoord of Niet akkoord is geklikt.

Is er door de flexkracht akkoord gegeven? Dan ziet de inlener of bemiddelaar het document in zijn Documenten Overzicht. Is er geen akkoord? Dan ziet de inlener of bemiddelaar het document niet in zijn overzicht.