Overzicht e-mail-, SMS- en pushberichten Overzicht e-mail-, SMS- en pushberichten

Overzicht e-mail-, SMS- en pushberichten

Marel Maathuis Marel Maathuis

Onder Start -> Applicatiebeheer -> Berichten vind je een overzicht van alle standaard berichten die e-UUR kan sturen. Alle berichten zijn standaard beschikbaar voor e-mail. Per bericht is aangegeven of deze ook beschikbaar is voor SMS of voor PUSH. Dat wil zeggen dat wanneer er een optie op "Ja" staat, deze standaard niet aanstaat. Deze moet worden geconfigureerd in het bericht zelf.

Zo is bijvoorbeeld het welkomstbericht niet beschikbaar voor push (deze staat op nee). Het bericht voor de two-factor authenicatiecode voor de pincode inlog is daarentegen per e-mail, sms en push beschikbaar (deze staat overal op Ja).

De omschrijving geeft aan op welke actie het bericht wordt verstuurd. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar het bericht dat bij afkeur van de inschrijving naar de inlener wordt gestuurd, kun je eenvoudig in het zoekveld zoeken op inlener en inschrijving en dan krijg je een selectief overzicht van deze berichten.

Bericht SMS activeren

Standaard worden e-mail- en pushberichten verstuurd. SMS berichten worden niet standaard verzonden. Wanneer je bij een bericht de SMS functionaliteit wilt gebruiken, kijk dan eerst of dit mogelijk is (staat op Ja),  daarna moet je dit expliciet instellen. Dit kun je instellen bij Start -> Applicatiebeheer -> Berichtsjabloon.

Voor de specifieke instellingen zijn er artikelen beschikbaar die meer informatie geven over welke berichten je kunt versturen met de push notificatie of de SMS notificatie.

E-mail teksten

Om te weten wat de tekst is in een e-mailbericht, kun je de berichtcode als brontekst opzoeken in het messages.po bestand.

De vertaling geeft het inhoudelijke bericht weer. Lees voor meer informatie over het aanpassen van teksten in de e-mails het artikel Hoe verander ik de teksten en de inhoud van e-mails?.

Verstuurde berichten

Wil je weten wanneer een bepaald bericht verstuurd is? Zoek dan op de berichtcode in Start -> Applicatiebeheer -> Log. Voor meer informatie kun je het artikel lezen Hoe zie ik welke e-mails verstuurd zijn?.