Pushnotificatie configureren Pushnotificatie configureren

Pushnotificatie configureren

Marel Maathuis Marel Maathuis

Je kunt per type bericht aangeven of dit per e-mail, sms en/of push moet worden verstuurd. Dit wordt ingesteld op organisatieniveau voor de gehele e-UUR omgeving en kan dus niet per inlener of flexkracht ingesteld worden.

De berichten die per push kunnen worden verstuurd, kun je vinden onder Start -> Applicatiebeheer -> Berichten

Door via Kolommen te kiezen voor Standaard push en vervolgens oplopend te sorteren door op de kolom te klikken, kun je snel zien welke berichten voor push beschikbaar zijn.

Om de verzendmethode in te stellen ga je vervolgens naar Start -> Applicatiebeheer -> Berichtensjablonen en klik je op de knop Nieuw.

Vul bij Bericht de naam van het bericht in. Afhankelijk van of e-mail en push beschikbaar zijn, wijzigt het formulier dat je push en/of sms kunt invullen.

Zet Pushbericht versturen op Ja en Pushbericht verzendmethode op Normaal. Klik daarna op Opslaan. Je krijgt de volgende melding.

Het bericht is nu toegevoegd aan het overzicht van berichtsjablonen en er zal een pushbericht worden verstuurd. Wil je het berichtsjabloon wijzigen of verwijderen? Klik het bericht dan aan en klik daarna op Bewerken of Verwijderen

Bij het Pushbericht heb je ook de mogelijkheid om bij Pushbericht verzendmethode Geblokkeerd in te vullen. Dit kun je gebruiken als je bijvoorbeeld de E-mail wilt omleiden of blokkeren, In het artikel E-mailberichten omleiden of blokkeren kun daar meer over lezen. Wil je namelijk wel wat met de e-mail doen, maar niet met het pushbericht, zet dan de Pushbericht versturen op Nee en de verzendmethode op Geblokkeerd