Vertrouwde apparaten Vertrouwde apparaten

Vertrouwde apparaten

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een gebruiker kan de e-UUR app downloaden op verschillende apparaten. Als de app wordt gebruikt op een apparaat dan komt die in de lijst van vertrouwde apparaten. In e-UUR kun je zien of er een vertrouwd apparaat is gekoppeld aan het profiel van die gebruiker. Hiermee heb je inzicht of een gebruiker de e-UUR app ooit heeft geïnstalleerd en/of gebruikt.

Als een gebruiker voor de eerste keer inlogt met een nieuw apparaat, dan krijgt de gebruiker een melding dat hij voor de eerste keer inlogt. Hierbij volgt er een extra controle zodat een andere gebruiker geen toegang kan krijgen tot jouw account  via de e-UUR app met alleen een inlognaam en wachtwoord.

Eerste keer inloggen

Nadat de e-UUR app voor de eerste keer op een apparaat is gedownload, kun je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord van e-UUR. Je krijgt nu de melding dat je voor het eerst inlogt met dit apparaat.

Je krijgt een e-mail met daarin een two-factor authenticatiecode. De berichtcode hiervan is: twofactorauthenticatiecode.

Vervolgens kun je in de e-UUR app de Authenticatiecode invullen. Klik daarna op Authenticeren. Je komt daarna in de e-UUR app.

Klik op Code niet ontvangen om een nieuwe authenticatiecode te krijgen.

Let op: de Two-Factor authenticatiecode is 10 minuten geldig.

Overzicht vertrouwde apparaten

Neem de gebruiker via de helpdesk over. Klik op het Poppetje bovenin. Onderaan op het tabblad Vertrouwde apparaten vind je de apparaten waarop de e-UUR app is geïnstalleerd door de gebruiker.

In het overzicht kun je zien of een apparaat actief is. Een apparaat is actief als een gebruiker een actie uitvoert via de e-UUR app op dat apparaat.

Apparaat deactiveren

Ook kun je hier een apparaat deactiveren. Klik daarvoor op de regel van het apparaat. Klik daarna op Deactiveren

Je krijgt een melding dat het apparaat is gedeactiveerd. In het overzicht staat het apparaat bij Actief op Nee

Door de e-UUR app op dat apparaat weer te gebruiken, wijzigt de activatie. Daarnaast kun je handmatig de activatie wijzigen. Klik dan op de regel van het apparaat om het apparaat weer te activeren. Klik dan op de knop Activeren.