Document instellen voor digitale ondertekening Document instellen voor digitale ondertekening

Document instellen voor digitale ondertekening

Marel Maathuis Marel Maathuis

Per documenttype kun je instellen door welke gebruikers een document ondertekend moet worden.

Stap 1: Ga naar Start > Dossier > Dossieritemtypes.

Stap 2: Selecteer het gewenste type dossieritem.

Stap 3: Kies voor Bewerken en selecteer bij Ondertekeningsconfiguratie één van de opties.

• Geen: er is geen ondertekening voor dit type document.
  • Alleen door gebruiker: het document wordt alleen door de gebruiker ondertekend die eigenaar is van het document (meestal flexkracht of inlener).
  • Door gebruiker en leverancier: het document wordt door twee gebruikers ondertekend, waarbij de gebruiker zowel de inlener als flexkracht kan zijn.
  • Door flexkracht, bemiddelaar en leverancier: het document wordt door drie gebruikers ondertekend.
  • Door inlener, bemiddelaar en leverancier: het document wordt door drie gebruikers ondertekend.
  • Door flexkracht, inlener en leverancierhet document wordt door drie gebruikers ondertekend.
  • Door flexkracht, inlener en bemiddelaar: het document wordt door drie gebruikers ondertekend.

Meer informatie over het ondertekenen van documenten door drie gebruikers, kun je lezen in het artikel Document ondertekenen door drie gebruikers

Stap 4: Je krijgt het veld Type na handtekening erbij als je kiest voor een digitale ondertekening. Hier kun je selecteren dat na ondertekening een document een andere type wordt, zodat er andere rechten mogelijk zijn. Bijvoorbeeld dat voor de ondertekening de inlener het document van de flexkracht niet ziet, maar na de ondertekening wel.

Stap 5: Daarnaast heb je de optie om een maximale termijn in te stellen voor ondertekening. In het artikel Maximale periode document ondertekening toegestaan kun je hier meer over lezen.

Stap 6: Klik op Opslaan.