Eenvoudig aanpassen van inlener accounts Eenvoudig aanpassen van inlener accounts

Eenvoudig aanpassen van inlener accounts

Marel Maathuis Marel Maathuis

Vanuit de eigen rol als leverancier is het mogelijk om nieuwe inlenergebruikers aan te maken en bestaande inlenergebruikers te wijzigen of verwijderen. Ook kun je, bijvoorbeeld bij langdurige afwezigheid van een medewerker, het profiel deactiveren om later opnieuw te activeren.

Inlenergebruiker toevoegen

Via Start > Inleners kun je een inlener selecteren en via Overig kiezen voor Inlenergebruiker toevoegen om een nieuwe inlenergebruiker toe te voegen.

Let op: voor een contactpersoon ontvangt de gebruiker niet altijd een e-UUR account, dit is afhankelijk van het Contactpersoontype. Zie voor meer informatie over contactpersonen het artikel Contactpersoon inlener.

Inlenergebruiker bewerken of deactiveren

Stap 1: Om wijzigingen aan te brengen in een inlenergebruiker ga je naar  Start > Inleners.

Stap 2: Klik op de inlener waar je een inlenergebruiker wilt aanpassen.

Stap 3: Vervolgens kun je onderaan het scherm een aantal tabbladen vinden. Klik hier op Inlenergebruikers.

Stap 4: Selecteer de juiste gebruiker uit de lijst en klik op Bewerken of Overig -> Deactiveren.

Welke gegevens kunnen er gewijzigd worden?

In het profielscherm van de inlenergebruiker kun je verschillende gegevens van de inlenergebruiker wijzigen. Ook kun je hier het profiel van de gebruiker  verwijderen of deactiveren.

Deactiveren

Deactiveren wordt gebruikt wanneer een inlenergebruiker voor een langere periode afwezig zal zijn. Het deactiveren zorgt ervoor dat de gebruiker geen e-mails meer ontvangt van bijvoorbeeld urenbriefjes. Wanneer de gebruiker zijn werkzaamheden hervat, kan het profiel eenvoudig weer geactiveerd worden. De optie deactiveren of activeren kun je vinden onder Overig > Deactiveren.

Autorisatie eenheden aanpassen

Autorisatie-eenheden zijn bijvoorbeeld belangrijk voor het wel of niet kunnen accorderen van urenbriefjes. Flexkrachten vallen onder een autorisatie-eenheid, waarvoor de inlenergebruiker moet accorderen. Voor het accorderen moeten de juiste autorisatie-eenheden zijn aangevinkt of kun je de inlenergebruiker koppelen aan alle autorisatie-eenheden. Meer informatie hierover vind je in het artikel Hoe stel ik authorisatie eenheden in.

Rollen

Voor de inlenergebruiker kunnen rollen worden ingesteld. Met deze rollen kun je invullen wat de gebruiker wel of niet kan doen binnen e-UUR. Meer informatie over rollen vind je in het artikel Rollen en autorisaties inlener

Een beheerder van de inlener kan uiteraard dezelfde aanpassingen op eigen gebruikers doen. Meer informatie over rollen vind je in het artikel Hoe kan ik een nieuwe gebruiker aanmaken voor de inlener

Inlenergebruikers zoeken

Via Start > Rapportage > Inlenergebruikers is een overzicht beschikbaar van alle inlenergebruikers in e-UUR. Op basis van een e-mailadres kun je vinden bij welke inlener(s) die gebruiker beschikbaar is.

Daarnaast is het eenvoudig zoeken als je een e-mailing wilt versturen naar bijvoorbeeld alle beheerders van e-UUR. Via het filter kun je namelijk specifiek op een bepaalde inlener, actief/deactief of rol filteren zodat je altijd kunt vinden wat je zoekt.