Implementatiewizard e-UUR Implementatiewizard e-UUR

Implementatiewizard e-UUR

Marel Maathuis Marel Maathuis

Als nieuwe klant van e-UUR kun je zelf de e-UUR implementatie afronden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Implementatiewizard
    • Uw implementatie
    • Look & feel
    • Beheerder
    • Urenregistratie
  • Starten met e-UUR

Implementatiewizard

Nadat er een e-UUR omgeving is aangemaakt, ontvang je een e-mail met daarin een link om de implementatiewizard te starten. Klik op de link. Je kunt nu de e-UUR omgeving verder inrichten.

De implementatiewizard bestaat uit een aantal stappen. Deze worden hieronder toegelicht. Tussendoor kun je de implementatiewizard opslaan door op Opslaan te klikken. Je kunt dan het scherm afsluiten en via de link uit de e-mail de implementatiewizard openen om verder te gaan.

De implementatie

Hier vind je de Licentiegegevens en Bedrijfsgegevens. De Bedrijfsgegevens kun je aanvullen of wijzigen. De Startdatum is de datum dat je start met e-UUR en dat ook de facturatie begint.

Look & feel

In deze stap kun je de kleuren instellen en eventueel het domein voor jouw e-UUR omgeving wijzigen. Meer informatie over de verschillende kleuren kun je lezen in het artikel Huisstijlen. Bij het Subdomein kun je eventueel de URL van de e-UUR omgeving wijzigen. Die wijziging werkt pas na het afronden van de implementatiewizard.

Beheerder

Vul in deze stap de gegevens in van de persoon die beheerder van e-UUR wordt. Deze persoon zal na afronding van de implementatiewizard een welkomst e-mail krijgen op het opgegeven E-mailadres met daarin een link om een wachtwoord in te stellen, zodat hij kan inloggen in de e-UUR omgeving.

Urenregistratie

Bij de laatste stap kun je voor de gehele e-UUR omgeving instellingen voor de urenregistratie instellen. Zo kun je hier het standaard Proces instellen dat urenbriefjes volgen als er geen specifiek proces wordt ingesteld. De verschillende processen worden uitgelegd in het artikel Processen in urenregistratie. Lees het artikel Projecten voor meer informatie over projecten.

Ook kun je hier kiezen of je gebruik wilt maken van projecten en de Weergave van urenbriefjes instellen. Informatie over de verschillende Urenrepresentaties en Periodetypes vind je in het artikel Urenbriefjes weergaves. In het artikel Gegroepeerde urenbriefjes kun je meer lezen over de werking van Gegroepeerde urenbriefjes.

Starten met e-UUR

Nadat je de stappen hebt doorlopen en de gegevens hebt aangepast of ingevuld, kun je klikken op Starten met e-UUR. De beheerder krijgt nu de welkomst e-mail zodat hij een wachtwoord kan aanmaken en kan inloggen in de nieuwe e-UUR omgeving.