Uren importeren aanvullen of overschrijven Uren importeren aanvullen of overschrijven

Uren importeren aanvullen of overschrijven

Marel Maathuis Marel Maathuis

De leverancier kan instellen dat uren die worden geïmporteerd de uren in een urenbriefje aanvullen of overschrijven. Dit kan worden ingesteld via Start > Urenbriefjes > Instellingen onder 1 Algemeen bij Geïmporteerde uren vullen aan of overschrijven.

Standaard worden bij bestaande urenbriefjes de geïmporteerde uren aangevuld. Dit geldt voor alle urenbriefjes en importprofielen.

Het is mogelijk om per importprofiel af te wijken van wat globaal is ingesteld door de leverancier. Ga naar Start > Applicatiebeheer > Importprofielen en selecteer het importprofiel dat je wilt wijzigen. Onder Profiel gegevens kun je bij Uren aanvullen of overschrijven afwijken van wat er globaal is ingesteld op leveranciersniveau.

Bij het selecteren van Standaard geldt wat er globaal is ingesteld op leveranciersniveau. Selecteer Aanvullen of Overschrijven en klik op Opslaan. Uren die worden geïmporteerd met dit importprofiel volgen nu wat hier is ingesteld en niet wat er globaal op leveranciersniveau is ingesteld.

Wanneer kun je aanvullen of overschrijven?

Je kunt uren overschrijven of aanvullen vanuit de importmodule wanneer het briefje de status Nieuw heeft. De importmodule doet dit zonder aan te geven dat je deze corrigeert, je ontvangt géén melding. De status van het urenbriefje blijft nieuw, echter kun je niet meer zien dat het briefje is aangevuld dan wel overschreven. In de statusregels onderaan bij het urenbriefje zie je dat deze is aangepast naar de nieuwe situatie. Het is niet mogelijk om terug te zien dat er overschreven of aangevuld is.

Wanneer het briefje de status "aangeboden" heeft is het niet mogelijk om het briefje aan te vullen. Je ziet de volgende melding staan bij valideren van het importbestand:

Een urenbriefje in de status "goedgekeurd" kan gewijzigd worden, echter is dit geen aanvulling of overschrijving meer. Omdat het urenbriefje het proces van goedkeuren heeft doorlopen kan er uitsluitend nog een correctie worden doorgevoerd. Je kunt dit zien aan de volgende optie:

Meer over urenbriefjes corrigeren in de importmodule kun je lezen in het volgende artikel: Corrigeren van urenbriefjes in de importmodule

Let op: het is afhankelijk van de backoffice of er kan worden omgegaan met correcties. Er zijn daarnaast verschillende instellingen binnen e-UUR die benodigd zijn om gebruik te maken van correcties.

Houd er rekening mee dat gecorrigeerde urenbriefjes gedeeltelijk of helemaal niet worden geëxporteerd naar de backoffice.

Ben je niet zeker van de huidige instellingen of de mogelijkheden in combinatie met je backoffice? Neem dan contact op met onze servicedesk via euur@akyla.nl.