Importprofiel koppelen aan de inlener Importprofiel koppelen aan de inlener

Importprofiel koppelen aan de inlener

Marel Maathuis Marel Maathuis

In het artikel Importprofiel maken (Basis) kun je lezen hoe je een importprofiel kunt maken. Nadat het importprofiel is opgesteld, moet je deze koppelen aan de inlener. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dat kunt doen.

De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Handmatig koppelen
  • Via de webservice koppelen

Handmatig koppelen

Om te kunnen starten met een import, moet het importprofiel eerst gekoppeld worden aan de betreffende inlener. Dit kun je instellen bij de inlener. Ga naar Start > Inleners en open de inlener.

Hier vindt je een overzicht van alle importprofielen onder Importprofielen. Klik op Bewerken en zet een vinkje voor het profiel dat je wilt activeren. De importprofielen zijn gesorteerd op alfabetische volgorde.

Klik daarna op Opslaan. Het importprofiel is nu gekoppeld aan de inlener.

Via de webservice koppelen

Naast het handmatig koppelen van een importprofiel aan een inlener, kun je dit ook via de webservice doen. De XML van de inlener moet dan het Importprofiel ID bevatten. Hiervoor kun je de functie UpstaffingCustomer gebruiken.

Ga naar Start > Applicatiebeheer > Importprofielen voor een overzicht van de importprofielen. In de kolom Importprofiel Id vind je het id van het importprofiel. Via Kolommen kun je deze kolom toevoegen aan het overzicht.

In de XML van de inlener zijn de volgende tags beschikbaar.

<importProfile>

<Value>10</Value>

<Value>12</Value>

</importProfile>

Deze tags kunnen worden geplaatst binnen de UserArea tags. Bij Value vul je het Importprofiel Id in dat je wilt koppelen aan de inlener.

Na het aanroepen van de functie UpstaffingCustomer via de webservice, is die inlener direct gekoppeld aan de opgegeven importprofielen.

In het artikel Inlener webservice kun je meer informatie lezen over de XML van de inlener.

Informatie over het importeren van de uren vind je in het artikel Uren valideren & importeren vanuit bestand.