Aanvragen: aanvraagtypes instellen (stap 3) Aanvragen: aanvraagtypes instellen (stap 3)

Aanvragen: aanvraagtypes instellen (stap 3)

Marel Maathuis Marel Maathuis

Hiervoor zijn de formulieren ingesteld die gebruikt worden voor het proces van een aanvraag en kandidaat. Zie Aanvragen: formulierconfiguratie (stap 2). In deze stap worden de formulieren aan elkaar gekoppeld en de processen geselecteerd. Je moet een Aanvraagproces en een Kandidaatproces instellen. Hiervoor zijn verschillende processen beschikbaar. Deze worden in dit artikel toegelicht.

De volgende onderwerpen worden in dit artikel behandeld.

• Aanvraagtype
    • Aanvraagprocessen
    • Kandidaatprocessen
    • Formulieren
  • Aanvraagtype toekennen aan inlener
    • Rol aanvragen activeren

Aanvraagtype

Nadat de formulieren zijn ingesteld, kun je een aanvraagtype instellen. Ga hiervoor naar Start > Applicatiebeheer > Aanvraagtypes en klik op Nieuw.

Vul onder Omschrijving een omschrijving in waaraan je de aanvraag kunt onderscheiden van andere aanvragen.

Selecteer daarna een Aanvraagproces en een Kandidaatproces. De processen worden hieronder toegelicht.

Aanvraagprocessen

De volgende aanvraagprocessen zijn beschikbaar.

• Enkele accordering (werkt met leverancier)
  • Geen accordering, leverancier neem in behandeling (werkt met subleveranciers)
  • Geen accordering, wel voorkeursleveranciers (werkt met subleveranciers) (Zonder in behandeling optie)
  • Geen accordering, wel voorkeurleveranciers (werkt met subleveranciers)
  • Accordering door klant en makelaar, voorkeursleveranciers (werkt met subleveranciers)

Bij het eerste proces is geen subleverancier betrokken. Uitgebreide informatie over deze processen vind je in het artikel Aanvraagprocessen.

Kandidaatprocessen

De volgende kandidaatprocessen zijn beschikbaar.

• Geen beoordeling, enkel gesprek (werkt met leveranciers)
  • Geen beoordeling, wel gesprekken en assessment (werkt met subleveranciers)
  • Beoordeling door makelaar, gesprekken en geen assessment (werkt met subleveranciers)
  • Beoordeling door makelaar, gesprekken en assessment (werkt met subleveranciers)
  • Beoordeling door klant, een of twee gesprekken (werkt met subleveranciers)

Ook bij dit eerste proces is geen subleverancier betrokken. Uitgebreide informatie over deze processen vind je in het artikel Kandidaatprocessen.

Formulieren

Vervolgens kun je de formulieren die je eerder hebt aangemaakt selecteren. Selecteer onder Configuratie aanvraagformulier, Configuratie kandidaatformulier en Configuratie uitnodigingsformulier de juiste formulieren die je wilt gebruiken.

Klik daarna op Opslaan

Een bestaand aanvraagtype kun je Bewerken of Verwijderen door deze te openen en op die knop te klikken.

De formulieren en processen zijn nu ingesteld, zodat je het Aanvraagtype kunt toekennen aan een inlener.

Aanvraagtype toekennen aan inlener

Ga naar Start > Inleners, open de inlener en klik op Bewerken. Onder Instellingen - Aanvraagregistratie kun je een aantal opties instellen voor de aanvragen module.

Zet een vinkje bij Kandidaten onder eigen beheer als de inlener zelf kandidaten mag toevoegen aan aanvragen. De inlener heeft dan een tegel Kandidaat toevoegen op zijn dashboard beschikbaar.

Zet daarnaast een vinkje bij Inzicht in aanvragen en kandidaten alleen voor eigenaar als alleen de eigenaar van de aanvraag die gegevens mag zien.

Je kunt ook instellen dat de e-mails van aanvragen alleen worden verstuurd naar de eigenaar van de aanvraag. Zet dan een vinkje bij Aanvraag e-mail alleen naar de aanvrager sturen.

Selecteer tot slot het Aanvraagtype dat je wilt gebruiken voor deze inlener. Je kunt hierbij kiezen uit de aanvraagtypes die je hiervoor hebt ingesteld.

Klik daarna op Opslaan

Rol aanvragen activeren

Nadat de inlener is opgeslagen, zijn de rollen van de module aanvragen beschikbaar voor de inlenergebruiker. Ga naar het tabblad Inlenergebruikers, open de gebruiker en klik op Bewerken

Zet een vinkje bij de te gebruiken rol(len) van de aanvraagmodule. Informatie over de verschillende rollen vind je in het artikel Aanvragen: rollen gebruikers (stap 1)

Klik op Opslaan. De inlener is nu gekoppeld aan het aanvraagtype en de inlenergebruiker met de Rol van Beheerder e-UUR aanvraagregistratie (inlener) kan de aanvraaggegevens nu beheren in e-UUR. Meer informatie over hoe je de aanvraaggegevens kunt instellen, vind je in de volgende stap.

Terug naar Aanvragen: formulierconfiguratie (stap 2)

Verder naar Aanvragen: aanvraaggegevens beheren (stap 4)