Maximale periode document ondertekening toegestaan Maximale periode document ondertekening toegestaan

Maximale periode document ondertekening toegestaan

Marel Maathuis Marel Maathuis

Wil je dat de digitale ondertekening een gelimiteerde tijd is toegestaan voor de gebruiker? Dan kun je een termijn per dossieritemtype instellen. Nadat de termijn verstreken is, kan de gebruiker het document niet meer digitaal ondertekenen.

Stap 1: Ga naar Start > Dossier > Dossieritemtypes.

Stap 2: Selecteer het gewenste type dossieritem en kies voor Bewerken.

Stap 3: Selecteer een ondertekeningsconfiguratie.

Stap 3: Voer het aantal dagen in waarop digitale ondertekening is toegestaan in bij de optie Aantal dagen na aanmaken dat ondertekening mogelijk is.

Stap 5: Klik op Opslaan.

Termijn verlengen

Is de termijn verstreken en wil de gebruiker het document alsnog ondertekenen? Dan kun je het document opzoeken via Start > Dossier  > Dossier

In het overzicht kun je de kolom Maximale ondertekeningsdatum toevoegen, zodat je snel kunt zien van welke documenten de ondertekening is verlopen.

Klik het document open en klik via de knop Overig op Verleng ondertekeningstermijn.

Je krijgt een melding tot wanneer het document kan worden ondertekend.

De verlengingstermijn komt overeen met de termijn die is ingesteld voor het ondertekenen.

Let op: er bestaat een maximale ondertekeningstermijn van 60 dagen. Op het moment dat de ondertekening loopt, kun je tot maximaal 60 dagen na het aanbieden ter ondertekening, het document laten ondertekenen. Bij OneSpan (de leverancier voor de digitale handtekening) is dit de maximale termijn. Daarna kan het document niet meer ondertekent worden en zal opnieuw moeten worden aangeboden.