CMS aan tegel toevoegen CMS aan tegel toevoegen

CMS aan tegel toevoegen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Ga naar Start > Dashboard > Aangemaakte tegels. Klik op Tegel toevoegen en selecteer bij Tegeltype welk CMS type je wilt toevoegen aan een tegel. Klik daarna op Toevoegen.

In het artikel Zelf tegels voor het dashboard instellen vind je informatie over de verschillende opties voor het toevoegen van een aangemaakte tegel. Let op: de kleurconfiguratie kun je instellen per CMS element.

Voor elk type CMS tegel kun je onder Details selecteren om welke CMS pagina, boek, timer, poll of vragenlijst het gaat.

Bij het selecteren van een pagina, timer of poll worden na het opslaan de Titel en Subtitel van de pagina, timer of poll overgenomen. Bij een boek kun je dit zelf invullen.

Vul de gegevens voor de tegel in en klik op Opslaan. In het overzicht van Aangemaakte Tegels kun je de aangemaakte tegel terugvinden.

Via Start > Dashboard > Tegels op Dashboards (tegels voor de inlener of flexkracht) of Start > Dashboard > Badge-rechten (tegels voor de bemiddelaar) kun je de tegel activeren op het dashboard. Klik op Bewerken en zet een vinkje bij de nieuwe tegel bij het dashboard waar de tegel zichtbaar moet zijn.

Let op: je vindt de tegel terug onder de Titel die zichtbaar is bij de Aangemaakte tegels.

Klik daarna op Opslaan. In het artikel Dashboard beheer kun je meer lezen over de tegels op het dashboard.

In dit geval heeft de flexkracht nu een nieuwe tegel op zijn dashboard.

Na het klikken op de tegel, opent het CMS item zoals die is aangemaakt, afhankelijk van het CMS type. In dit geval is dat een CMS pagina.

Wil je een CMS type aanmaken en direct aan een tegel koppelen? Gebruik dan de mogelijkheden van de contentwizard. Informatie over de contentwizard vind je in het artikel CMS contentwizard