CAO profiel instellen bij inlener of flexkracht CAO profiel instellen bij inlener of flexkracht

CAO profiel instellen bij inlener of flexkracht

Marel Maathuis Marel Maathuis

Als je een CAO profiel hebt ingesteld, dan kun je deze toepassen op urenbriefjes. Hiervoor moet het CAO profiel worden ingesteld bij de inlener of de flexkracht.

Een CAO profiel kan worden ingesteld bij de inlener, zodat het CAO profiel van toepassing is op alle urenbriefjes van die inlener. Daarnaast kan per plaatsing worden ingesteld dat er een ander CAO profiel van toepassing is of dat er geen ontrafeling plaatsvindt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een CAO profiel kunt koppelen. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Instellen bij de inlener
    • Handmatig koppelen
    • Via de webservice koppelen
  • Instellen bij de flexkracht

Instellen bij de inlener

Handmatig koppelen

Ga naar Start > Inleners en klik de inlener aan die het CAO profiel gaat gebruiken. Klik op de knop Bewerken en selecteer bij Instellingen - CAO ontrafeling het juiste CAO profiel.

Onder Instellingen - Urenregistratie kun je ook instellen wanneer het urenbriefje wordt ontrafeld. Is hier niets ingevuld, dan worden de urenbriefjes pas bij goedkeuren ontrafeld.

Klik hierna op Opslaan. Alle plaatsingen die onder deze inlener vallen, hebben nu standaard het CAO profiel ingesteld.

Je kunt ook algemeen instellen wanneer de CAO ontrafeling plaatsvindt. Ga naar Start > Xplican > Instellingen. Onder Instellingen - CAO ontrafeling vind je ook CAO ontrafeling bij. Hier kun je voor alle inleners instellen wanneer de CAO ontrafeling plaatsvindt. Per inlener kun je daar vervolgens van afwijken.

Via de webservice koppelen

Naast het handmatig koppelen van een CAO profiel aan een inlener, kun je dit ook via de webservice doen. De XML van de inlener moet dan het Extern nummer van het CAO profiel bevatten. Hiervoor kun je de functie UpstaffingCustomer gebruiken.

Ga naar Start > Xplican > Interpretatieprofielen voor een overzicht van de CAO profielen. In de kolom Extern nummer vind je het extern nummer van het CAO profiel. Via Kolommen kun je deze kolom toevoegen aan het overzicht.

In de XML van de inlener zijn de volgende tags beschikbaar.

<claProfile>12345</claProfile>

Deze tags kunnen worden geplaatst binnen de UserArea tags. Hier vul je het Extern nummer van het CAO profiel in dat je wilt koppelen aan de inlener.

Na het aanroepen van de functie UpstaffingCustomer via de webservice, is die inlener direct gekoppeld aan de opgegeven CAO profielen.

In het artikel Inlener webservice kun je meer informatie lezen over de XML van de inlener.

Instellen bij de flexkracht

Ga naar Start > Plaatsingen en selecteer een plaatsing van de inlener. Standaard staat nu hier het profiel dat is ingesteld bij de inlener. Je kunt aangeven dat de ontrafeling wordt uitgeschakeld of een ander CAO ontrafelingsprofiel instellen. Klik op Bewerken om dit te kunnen instellen en klik daarna op Opslaan.

Per inlener of flexkracht is nu een CAO ontrafelingsprofiel ingesteld.