CAO profiel inrichten CAO profiel inrichten

CAO profiel inrichten

Marel Maathuis Marel Maathuis

Onder Start > Xplican > Interpretatieprofielen kun je een nieuw CAO profiel inrichten. Klik op de knop Nieuw en vul het verplichte veld Naam in. Bij de omschrijving kun je aangeven wat het CAO profiel doet. Klik daarna op Opslaan. Hierna kun je een nieuwe profielversie aanmaken. Klik hiervoor op de knop + Maak nieuwe profielversie.

Vul het versienummer in en geef een startdatum aan per wanneer het CAO profiel van toepassing is.

Kopiëren CAO profiel

Naast het aanmaken van een nieuw CAO profiel, kun je een bestaand CAO profiel ook kopiëren. Open een CAO profiel en klik op Overig > Kopiëren

Een nieuw CAO profiel opent, maar dan met de inrichting van het bestaande CAO profiel. Klik op Overig > Bewerken om de naam van het CAO profiel te wijzigen.

Klik op Opslaan. Het CAO profiel is gekopieerd en heeft een nieuwe naam. Klik op Open profielversie om het CAO profiel verder aan te passen. Op deze manier kun je gemakkelijk een nieuw CAO profiel opstellen.

Componenten toevoegen

Vul bij componenten de componenten in die beschikbaar moeten zijn in het CAO profiel. Hier kun je de componenten uit het CAO profiel koppelen aan de e-UUR looncomponenten (zoals onder Start > Applicatiebeheer > Looncomponenten).

Kies hier of het component een invoercomponent wordt dat zichtbaar is in het urenbriefje en/of dat er uren als uitvoer kunnen worden geschreven in de plaatsing.

Op basis van bovenstaande instellingen zal het looncomponent Normale uren zichtbaar zijn in het urenbriefje om in te vullen. Het looncomponent Overwerk 150% is niet zichtbaar in het urenbriefje. Dit is alleen een uitvoercomponent.

Verwerkingsblok instellen

BIj het verwerkingsblok kun je bijvoorbeeld instellen dat als een flexkacht meer dan 8 uur werkt hij automatisch een overwerktoeslag krijgt.

Klik vervolgens op Opslaan. Het CAO profiel is nu opgesteld. Het CAO profiel kan nu worden ingesteld bij de inlener of flexkracht. Hoe je dit kunt doen, kun je lezen in het artikel CAO profiel instellen bij inlener of flexkracht.

Uiteraard zijn er veel meer verschillende mogelijkheden om een CAO profiel in te richten. Neem voor vragen contact op met Akyla via euur@akyla.nl of telefonisch via (053) 711 80 04.