CAO profielversies CAO profielversies

CAO profielversies

Marel Maathuis Marel Maathuis

Wanneer je een nieuw ontrafelingsprofiel aanmaakt, ben je verplicht allereerst een versie aan te maken. De versie geeft aan vanaf welke datum een profiel actief is en (eventueel) tot welke datum de versie actief blijft. Wanneer geen einddatum bekend is, vul dan geen einddatum in. Op de einddatum zal de ontrafeling van de profielversie niet meer worden toegepast op urenbriefjes.

Versiebeheer

Ieder ontrafelingsprofiel heeft altijd één actieve versie. Wanneer er een wijziging in de Cao gaat komen, kan deze wijziging vast klaar worden gezet binnen e-UUR. Op de vooraf ingestelde datum wisselt het ontrafelingsprofiel van bewerking. Verlopen versies blijven altijd bewaard. Profielversies kunnen altijd worden ingezien door een geselecteerde profielversie te openen.

Cao profielversies bewerken

Een overzicht van de verschillende profielversies staat onder Start > Xplican > Interpretatieprofielen. Wanneer je een profiel selecteert, kun je onder Profielversies de betreffende versie selecteren.

Klik na het selecteren op de knop Open profielversie om de versie te openen.

Nieuwe profielversie

Er kan altijd maar één profielversie per ontrafelingsprofiel actief zijn. Om een nieuwe versie aan te maken, moet eerst de vorige versie gesloten worden. Dit kan door de actieve profielversie te selecteren in de dropdown en te kiezen voor Open profielversie

Vervolgens kan de einddatum van de profielversie worden ingegeven. Na het opslaan kan in het overzicht van ontrafelingsprofielen een nieuwe profielversie worden gemaakt. Let erop dat de startdatum van deze versie aansluit op de einddatum van de vorige versie. Doe je dit niet, dan heb je een periode zonder CAO profiel en worden de urenbriefjes in die periode niet ontrafeld.

Bij het maken van een nieuwe profielversie, wordt automatisch de vorige versie gekopieerd. Dit voorkomt dat je voor een kleine aanpassing het gehele profiel opnieuw moet inrichten.

Ga naar Start > Xplican > Interpretatieprofielen en klik het profiel aan waarvan je een nieuwe versie wilt maken. Klik vervolgens op Maak nieuwe profielversie aan.

Wanneer je een geheel nieuw profiel wilt starten, kies dan niet voor een nieuwe profielversie, maar voeg een nieuw profiel toe onder Start > Xplican > Interpretatieprofielen en klik op Nieuw.

Wanneer je een profielversie wilt verwijderen, open dan dat profiel en klik daarna op Overig > Verwijderen. Daarnaast kun je dit ook vanuit het profiel zelf doen. Je kunt hier ook een heel ontrafelingsprofiel in één keer verwijderen. Klik dan op Overig > Verwijderen voor het verwijderen van het gehele profiel of op Overig > Verwijder profielversie als je alleen een versie wilt verwijderen. Let op: selecteer wel de juiste versie.

Profielversie herleiden vanuit ontrafeling

Een urenbriefje kijkt altijd welke profielversie op dat moment actief is en wordt volgens die versie ontrafeld. Let er dus op dat profielversies wijzigen met terugwerkende kracht er niet voor zorgt dat reeds ontrafelde uren automatisch opnieuw worden ontrafeld. Mochten deze opnieuw ontrafeld moeten worden, kan dit met de optie Opnieuw ontrafelen. Meer informatie hierover vind je in het artikel Urenbriefje opnieuw ontrafelen.

Wanneer een urenbriefje is ontrafeld, kan vanuit het ontrafelingslog de betreffende profielversie worden herleid. Zoek hiervoor het id van het urenbriefje op en ga naar Start > Xplican > Interpretatielog. Zoek met behulp van het urenbriefje id het juiste log op. Door op de regel te klikken wordt het log geopend. Met de knop Bekijk CAO profiel wordt de profielversie van het juiste profiel geopend waarmee het urenbriefje is ontrafeld. In het artikel Foutmeldingen ontrafelen urenbriefje CAO vind je meer informatie over het CAO-ontrafelingslog.