Huisstijlen Huisstijlen

Huisstijlen

Marel Maathuis Marel Maathuis

In e-UUR kun je verschillende huisstijlen instellen, zodat gebruikers afhankelijk van de ingestelde huisstijl een ander look & feel van e-UUR zien. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt instellen.

Met een huisstijl kun je e-UUR op een aantal punten naar wens aanpassen. Zo kun je de kleuren, domeinnaam en logo verschillend instellen voor bijvoorbeeld een bemiddelaar of inlener. Ook kun je per leverancierseenheid dit instellen. Hierdoor kun je in één e-UUR omgeving meerdere stijlen instellen, zodat een bemiddelaar of inlener toch een andere e-UUR uitstraling heeft dan de leverancier.

Daarnaast is er de mogelijkheid tot een premium huisstijltype label. Bij een label kunnen naast de standaard huisstijl opties (kleuren, domeinnaam en logo) ook vertalingen en op maat gemaakte CSS worden ingesteld per bemiddelaar, inlener of leverancierseenheid. Daarnaast heb je dan de mogelijkheid om als leverancier onder een andere naam documenten te ondertekenen. In het artikel Labels kun je daar meer over lezen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen behandeld.

• Oude huisstijlen
  • Huisstijl instellen
    • Akyla-klant huisstijl
    • Bewerken of verwijderen
  • Nieuwe huisstijl toevoegen
    • Kleuren
    • Domeinnaam
    • Logo
  • Huisstijl (de)activeren
    • Gewijzigde huisstijl
    • Overzicht huisstijlen
  • Volgorde verschillende huisstijlen
    • Overzicht prioriteit
  • Huisstijl upgraden

Oude huisstijlen

Huisstijlen in e-UUR van voor de release van 11 december 2020 zijn omgezet naar huisstijlen. Deze vind je terug in het overzicht van huisstijlen (Start > Applicatiebeheer > Huisstijlen).

Een huisstijl die bij de bemiddelaar of inlener was ingesteld, vind je nu terug met de Naam van de bemiddelaar of inlener.

Huisstijl instellen

Ga naar Start > Applicatiebeheer > Huisstijlen. Je vindt hier een overzicht van huisstijlen in de e-UUR omgeving.

Akyla-klant huisstijl

Bij het implementeren van e-UUR is er een standaard huisstijl voor e-UUR ingesteld. Dit is de Akyla-klant huisstijl. Deze kun je niet wijzigen met een eigen huisstijl. Als er geen specifieke huisstijl is ingesteld, dan wordt de standaard Akyla-klant huisstijl toegepast in de e-UUR omgeving.

Wil je een wijziging maken aan de standaard huisstijl? Neem dan contact op met Akyla via euur@akyla.nl.

Bewerken of verwijderen

In het overzicht vind je alle huisstijlen van de e-UUR omgeving terug. Klik een huisstijl aan om die te openen. Klik op Bewerken om de huisstijl te wijzigen. Klik op Verwijderen als je de huisstijl wilt verwijderen.

Let op: nadat de huisstijl is verwijderd, wordt voor een e-UUR omgeving waar die huisstijl van toepassing was, een andere huisstijl toegepast. Meer informatie over de volgorde van het toepassen van verschillende huisstijlen vind je verderop in dit artikel.

Nieuwe huisstijl toevoegen

Klik op Nieuw om een nieuwe huisstijl toe te voegen.

Huisstijl-instellingen is bij Type Huisstijl geselecteerd. Over het toevoegen van een label, kun je meer lezen in het artikel Labels .

Vul een Naam en Omschrijving in. Aan de hand van deze naam kun je straks bij de inlener, bemiddelaar of leverancierseenheid de huisstijl selecteren.

Kleuren

Vul vervolgens bij Kleur 1 en/of Kleur 2 een kleurcode in. De kleurcode moet een hexadecimale code zijn. Voor dit artikel worden de kleurcodes #ff521A (oranje) en #1D84BD (blauw) gebruikt voor een huisstijl met de naam Huisstijl bemiddelaar MD. Dit zijn de primaire (kleur1) en secundaire (kleur2) kleur van e-UUR. Deze kleuren worden gebruikt voor de icoontjes op het dashboard en de achtergrondkleur van tegels. In het artikel Hoe stel ik de kleurstelling van de tegels op het dashboard in? kun je meer lezen over de kleurstelling van tegels.

Je kunt ook een Achtergrondkleur en een Validatiemeldingenkleur instellen. Voor dit artikel is de kleurcode #dce0df (grijs) voor de achtergrond en #eb9534 (oranje) voor de validatiemeldingenkleur ingesteld. De achtergrondkleur wordt toegepast op het middelste deel van het dashboard. De kleur van de balk bovenin, de achtergrond van de actielijst aan de linkerkant en de achtergrond van de stream aan de rechterkant wijzigt niet.

Let op: zijn niet alle kleuren voor de huisstijl ingesteld, dan krijg je automatisch standaard kleuren bij de kleuren die niet zijn ingesteld. De standaard kleuren zijn Kleur 1: lichtgroen #C7D301, Kleur 2: donkergroen #818C27, Achtergrondkleur: lichtgrijs #EEEEEE en Validatiemeldingenkleur: rood #ff1844

Voorbeeld

Hieronder zie je dat de Achtergrondkleur is ingesteld op geel #FCBA03. De velden Kleur 1, Kleur 2 en Validatiemeldingenkleur zijn niet ingesteld. Daarvoor worden de hierboven genoemde standaard kleuren gebruikt.

Domeinnaam

Je kan ook een eigen domeinnaam instellen. Vul deze in onder Domeinnaam. Een gebruiker die in e-UUR inlogt via die domeinnaam krijgt de ingestelde huisstijl bij die domeinnaam te zien. Meer informatie over de volgorde van het toepassen van verschillende huisstijlen vind je verderop in dit artikel.

Als domeinnaam kun je alles gebruiken wat valt onder *.flexportal.eu. Het sterretje kun je vervangen voor de naam die je wilt gebruiken voor het inloggen van gebruikers. Is eenzelfde domeinnaam al bekend in e-UUR, dan krijg je onderstaande melding.

Je kunt de huisstijl nu niet opslaan. Wijzig eerst de domeinnaam en sla de huisstijl op. Let op: gebruik geen punten in de naamstelling van de klant, dit resulteert in foutmeldingen bij het laden van de flexportal.

Een gebruiker kan nu via die domeinnaam inloggen in e-UUR (en krijgt dan de bij de huisstijl ingestelde kleurstellingen van het dashboard).

Het is ook mogelijk om een specifieke domeinnaam te gebruiken zonder .flexportal.eu. Neem daarvoor contact op met Akyla.

Logo

klik op de knop Upload onder Bijlagen om een logo toe te voegen.

Voor een juiste weergave moet het logo 60 pixels hoog zijn en in het formaat jpeg, jpg, gif of png. Selecteer het juiste bestand en klik op Openen. Het bestand is toegevoegd.

Wil je toch een ander logo, klik dan op het kruisje om het bestand te verwijderen. Daarna kun je een ander bestand toevoegen.

Klik op Opslaan. De huisstijl is opgeslagen.

Huisstijl (de)activeren

Een huisstijl kun je activeren bij de inlener, bemiddelaar of leverancierseenheid.

Ga naar Start > Inleners of Start > Bemiddelaars en open de inlener of bemiddelaar. Klik op Bewerken. Om een huisstijl toe te passen op een leverancierseenheid ga je naar Start > Bedrijfsgegevens. Klik onderaan op het tabblad Levancierseenheid de leverancierseenheid aan en klik op Bewerken.

Onder Huisstijl kun je een huisstijl selecteren. Selecteer de gewenste huisstijl en klik op Opslaan

Voor dit artikel wordt bovenstaande, ingestelde huisstijl toegevoegd aan de bemiddelaar. Voor de inlener en leverancierseenheid werkt dit op dezelfde manier.

Je kunt een huisstijl deactiveren via Overig > Deactiveren. Een gedeactiveerde huisstijl werkt niet meer voor de inlener, bemiddelaar of leverancierseenheid waar die is toegevoegd en wordt niet gefactureerd. Bij de Huisstijl staat dan een uitroepteken.

Je kunt een huisstijl weer activeren door deze bij het overzicht van huisstijlen via het filter op te zoeken met Actief Nee. Open de huisstijl en klik op Overig > Activeren.

Als een huisstijl niet meer actief is bij geen enkele inlener, bemiddelaar of leverancier, dan wordt automatisch de huisstijl gedeactiveerd.

Een gedeactiveerde huisstijl wordt niet meegenomen in de facturatie van een maand als hij inactief is en de Deactivatiedatum vóór de helft van de betreffende maand is. Een huisstijl wordt in een maand wel meegenomen voor facturatie als deze is aangemaakt vóór de helft van de betreffende maand.

Gewijzigde huisstijl

Als je de bemiddelaar nu via de helpdesk overneemt, dan zie je dat de kleuren en het logo zijn veranderd.

In dit voorbeeld is de primaire kleur oranje en de secundaire kleur blauw. Voor de tegels Help en Actuele urenbriefjes is een andere opmaak ingesteld, zodat je kunt zien dat er twee nieuwe kleuren zijn ingesteld. In het artikel Hoe stel ik de kleurstelling van de tegels op het dashboard in? kun je lezen hoe je verschillende kleurstellingen in e-UUR kunt instellen.

Bij de toepassing van deze huisstijl is nu dit logo in e-UUR zichtbaar in plaats van het logo van de leverancier (de standaard Akyla-klant huisstijl).

Overzicht huisstijlen

Ga naar Start > Applicatiebeheer > Huisstijlen. Je vind hier een overzicht van huisstijlen. Je kan hier verschillende kolommen toevoegen.

Open een huisstijl. Onderaan op het tabblad Huisstijl-toepassingen vind je terug bij welke inlener, bemiddelaar of leverancierseenheid de huisstijl is geactiveerd.

Ook aan het overzicht van inleners en bemiddelaars kun je de kolom Huisstijl toevoegen, zodat je direct kunt zien welke inleners/bemiddelaars welke huisstijl hebben.

Volgorde verschillende huisstijlen

Huisstijlen kun je toepassen op inleners, bemiddelaars en leverancierseenheden. Daarnaast kun je een huisstijl toepassen op een domein. Hierdoor kun je verschillende huisstijlen hebben die van toepassing zijn voor een gebruiker. Hieronder vind je een overzicht van welke huisstijl van toepassing kan zijn.

Let op: de volgorde wordt apart per onderdeel bepaald. Dit betekent dat voor de kleuren, domeinnaam, vertalingen en logo apart wordt gekeken naar welke huisstijl van toepassing is.

Een huisstijl toegepast op een leverancierseenheid werkt niet voor leveranciersgebruikers. Zij zien de huisstijl van de URL (domein) of de leverancier (Akyla-klant). Voor onderstaande gebruikers kun je een huisstijl toepassen in de volgorde zoals hieronder beschreven.

Flexkracht

Nr. Volgorde Huisstijl als die is ingesteld -> huisstijl als de eerste niet is ingesteld
1. Flexkracht -> Plaatsing -> Inlener Inlener
2. Flexkracht -> Onboarding (digitale inschrijving) Inlener -> Bemiddelaar
3. Flexkracht -> Bemiddelaar Bemiddelaar
4. Flexkracht -> Plaatsing -> Inlener -> Bemiddelaar Inlener -> Bemiddelaar
5. Flexkracht -> Leverancierseenheid Leverancierseenheid
6. Flexkracht -> Plaatsing -> Inlener -> Leverancierseenheid Inlener -> Leverancierseenheid
7. Flexkracht -> URL (domein) URL
8. Flexkracht -> Leverancier Leverancier (Akyla-klant)

Inlener

Nr. Volgorde Huisstijl als die is ingesteld -> huisstijl als de eerste niet is ingesteld
1. Inlener Inlener
2. Inlener -> Bemiddelaar Inlener -> Bemiddelaar
3. Inlener -> Leverancierseenheid Inlener -> Leverancierseenheid
4.
URL
5.
Leverancier (Akyla-klant)

Bemiddelaar

Nr. Volgorde Huisstijl als die is ingesteld -> huisstijl als de eerste niet is ingesteld
1. Bemiddelaar Bemiddelaar
2.
URL
3.
Leverancier (Akyla-klant)

Kandidaat

Nr. Volgorde Huisstijl als die is ingesteld -> huisstijl als de eerste niet is ingesteld
1. Sollicitatie -> Bemiddelaar Bemiddelaar
2.
URL
3.
Leverancier (Akyla-klant)

Voor een plaatsing geldt dat de flexkracht een lopende plaatsing moet hebben om de huisstijl van de inlener te krijgen. Heeft de plaatsing een einddatum die is verlopen, dan valt e-UUR terug op een andere huisstijl en ziet de flexkracht niet meer de huisstijl van de inlener van de verlopen plaatsing.

Bij meerdere plaatsingen wordt gekeken naar de meest recente Startdatum van de plaatsing. Als er meerdere plaatsingen zijn met dezelfde Startdatum dan geldt de meest recente Aanmaakdatum (laatst toegevoegde plaatsing). Aan de hand van die plaatsing wordt de huisstijl bepaald. Dus of er een bemiddelaar is met ingestelde huisstijl of de huisstijl van de inlener.

Overzicht prioriteit

Aan de hand van onderstaande plaatjes vind je een overzicht van de volgorde als er verschillende huisstijlen of labels van toepassing (merken) zijn.

Huisstijl upgraden

Een ingestelde huisstijl kun je upgraden naar een label. Hiervoor moeten labels zijn geactiveerd in jouw e-UUR omgeving. Open vanuit het overzicht van huisstijlen een huisstijl en klik op Overig > Upgraden naar Label.

Je krijgt onderstaande melding als labels niet geactiveerd zijn voor jouw e-UUR omgeving.

Wil je gebruikmaken van de mogelijkheden van een label, neem dan contact met ons op via euur@akyla.nl. Zie voor meer informatie het artikel Labels.

Is labels wel geactiveerd, dan krijg je onderstaande melding en wordt het Type gewijzigd.