Documenten koppelen Easyflex Documenten koppelen Easyflex

Documenten koppelen Easyflex

Marel Maathuis Marel Maathuis

Dit hoofdstuk gaat in op het koppelen van document van e-UUR naar Easyflex.

Instellingen e-UUR

Per administratie moeten de koppelingsgegevens worden aangevuld. Ga hiervoor met de e-UUR beheerdersrol naar Start > Bedrijfsgegevens en klik onderaan op het tabblad Leverancierseenheid een leverancierseenheid aan.

Klik op Bewerken

De EasyflexDataservice Opties bij de leverancierseenheid dienen gevuld te worden om documenten te kunnen koppelen. De webservice is https://www.easyflex.net/dataservice/tools/wsdl.tpsp. De licentie is gelijk aan de Easyflex Opties licentie. De Inschrijver is een gegeven uit Easyflex.

Dossieritems inrichten

Per dossieritemtype moet worden ingesteld dat de documenten worden gekoppeld met Easyflex.

Ga naar Start > Applicatiebeheer > Dossieritemtypes en open het type waarvoor je de documenten naar Easyflex wilt synchroniseren. Klik op Bewerken, kies bij de optie Synchroniseer met backoffice voor Ja en klik op Opslaan.

Wanneer documenten in een specifieke folder of als type binnen Easyflex terecht dienen te komen, is een aanvullende inrichting vereist. Ga hiervoor naar het dossieritemoverzicht in e-UUR via Start > Applicatiebeheer > Dossieritemtypes

Vraag via Overig > Easyflex documentfolders/Easyflex documenttypes de gegevens op. Het betreffende nummer moet, samen met het administratienummer, bij het dossieritem worden ingericht. Gebruik hiervoor de opzet XX-YY waarbij XX het administratienummer en YY het type- of foldernummer is. Wanneer een document in verschillende administraties zit, vul deze dan achter elkaar in, gescheiden met een puntkomma: XX-YY;XX-YY;XX-YY.

Om ID-bewijzen vanuit de Onboarding te koppelen is een andere werkwijze vereist. Zie hiervoor het artikel Easyflex ID documenten en onboarding.

Meer informatie over de verschillende opties bij dossieritemtypes kun je vinden in het artikel Opties voor dossieritemtypes.

Documenten synchroniseren

Nadat documenten in e-UUR op de gangbare manier zijn toegevoegd aan het dossier van de flexkracht of inlener kunnen deze verstuurd worden richting Easyflex. Meer informatie over het toevoegen van een document kun je vinden in het artikel Hoe voeg ik een document toe?. Ga hiervoor naar het overzicht via Start > Dossier > Dossier, waar je kunt kiezen voor Overig > Synchroniseren met Easyflex. Hiermee worden alle documenten die nog niet verstuurd zijn in één keer verstuurd richting Easyflex.

Zowel voor inleners als flexkrachten kunnen documenten naar Easyflex worden verstuurd. Op basis van het gekoppelde externe nummer bij inlener of flexkracht kan het document in Easyflex in het bijbehorende dossier gezet worden.

Wanneer een document in e-UUR gekoppeld is aan een eigenaar zonder extern nummer die in Easyflex bekend is, zal het document in Easyflex in een algemene map geplaatst worden.