Easyflex ID documenten en onboarding Easyflex ID documenten en onboarding

Easyflex ID documenten en onboarding

Marel Maathuis Marel Maathuis

Introductie

Vanuit het e-UUR dossier kunnen documenten van inlener en flexkrachten naar het dossier in Easyflex verstuurd worden. Vanuit de onboarding is het mogelijk om geuploade bestanden naar het dossier van de flexkracht te kopiëren.

Hieronder wordt beschreven welke inrichting op de onboarding nodig is om de dossieritems succesvol naar Easyflex te versturen. Dit artikel gaat ervanuit dat de basis inrichting in e-UUR van (algemene) documenten koppelen reeds beschikbaar is. Zie het artikel Documenten koppelen Easyflex.

Algemene werking

Documenten kunnen vanuit het dossier naar Easyflex worden verstuurd – mits het externe nummer van de flexkracht in e-UUR beschikbaar is.

Er zijn drie manieren waarop het externe nummer van de flexkracht beschikbaar komt:

1. Flexkracht wordt door Easyflex opgestuurd omdat deze een plaatsing bij de inlener heeft gekregen.
  2. Binnen e-UUR worden de Easyflex inloggegevens geïmporteerd.
  3. Handmatig invullen van het externe nummer.

Veelal is het normale verloop dat de flexkracht voorzien wordt van een plaatsing en hiermee het externe nummer bekend wordt. Dit betekent dat documenten vanuit de onboarding niet direct door e-UUR naar het dossier van Easyflex verstuurd kunnen worden.

Is het wenselijk dat de documenten eerder dan het maken van de plaatsing in Easyflex komen te staan dan dient er gekozen te worden voor de hierboven omschreven optie 2 of 3.

Per onboarding kan er voor één type ID gekozen worden om naar Easyflex te sturen. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld meerdere types zoals rijbewijs, paspoort en/of verblijfsdocument in aparte bijlages op te nemen.

Algemene inrichting

Het dossieritemtype in e-UUR dient de naam Identiteitsbewijs te hebben. Bij een andere naam wordt het als een algemeen document naar Easyflex verstuurd.

Onboarding inrichting

Om kopie ID bewijzen vanuit de onboarding te versturen naar Easyflex dient het onboardtype waar de kopie geüpload wordt, als volgt geconfigureerd te worden:

Velden beschikbaar maken op formulier

1. Kopie identiteitsbewijs
  2. Kopie identiteitsbewijs – achterkant (*optioneel)
  3. Type identiteitsbewijs
  4. Soort identiteitsbewijs
  5. Documentnummer
  6. Vervaldatum (Geldig tot)

Veld 1: Kopie identiteitsbewijs (bijlage)

• Vervaldatum: Nee (opnemen in apart veld)
  • Kopiëren naar dossier: Identiteitsbewijs

Veld 1b: Kopie identiteitsbewijs (bijlage) - achterkant

• Vervaldatum: Nee (opnemen in apart veld)
  • Kopiëren naar dossier: Identiteitsbewijs

Veld 2: Type identiteitsbewijs (antwoordopties)

• Antwoordoptie: Identificatiebewijs extern nummer 17200
  • Standaardwaarde : Identiteitsbewijs
  • Afhankelijkheid: alleen zichtbaar voor de leverancier

Veld 3: Soort identiteitsbewijs (antwoordopties)

Veld 4: Documentnummer(tekstveld)

Veld 5: Vervaldatum(datum)

Validatie: datum in de toekomst (groter of gelijk aan waarde ‘today’)

Plaats de velden binnen het formulier op de gewenste locatie.

Velden koppelen in de exportdefinitie

• Type identiteitsbewijs
  • Soort identiteitsbewijs
  • Documentnummer
  • Vervaldatum (Geldig tot)

Het is niet nodig om de bijlages in de exportdefinitie te koppelen, deze zullen automatisch vanuit het e-UUR dossier verstuurd worden.