Opdracht 10: helpdesk Opdracht 10: helpdesk

Opdracht 10: helpdesk

Marel Maathuis Marel Maathuis

We gaan inloggen met de leverancier gebruiker die u eerder aangemaakt heeft. Deze gebruiker heeft u namelijk helpdeskrechten gegeven. Met deze helpdeskrechten is het mogelijk om elke willekeurige gebruiker binnen uw organisatie in e-UUR over te nemen; oftewel inloggen als deze gebruiker. Geef deze rechten nooit aan personen buiten uw organisatie!

Log uit en log in als de leverancier gebruiker welke u eerder heeft aangemaakt. Deze gebruiker heeft u helpdeskrechten gegeven.

Als u nu op het startmenu klikt, ziet u dat er een helpdesk menu-item beschikbaar is:

Klik op “Start” en vervolgens op “Helpdesk”.

U kunt nu een leverancier, inlener of flexkracht selecteren om over te nemen.

Selecteer een inlener gebruiker en klik onderin op “overnemen”.

Vervolgens bent u ingelogd als deze inlener en bent u bevoegd om alle handelingen te verrichten die deze inlener zelf ook kan doen. Het overnemen van gebruikers d.m.v. de helpdeskfunctionaliteit kan altijd gebruikt worden, ook als de over te nemen gebruiker zelf niet ingelogd is. Eigenlijk neemt u de gebruiker niet over, maar logt u in als deze persoon.

Als u vervolgens weer terug wilt naar het helpdeskscherm, omdat u iemand anders wilt overnemen, dan kan dit door rechtsboven in de stream te klikken op “Rol” en vervolgens te kiezen voor “Helpdesk”:

U bent nu door alle opdrachten van de workshop heen. U kunt aanvullend nog wat meer oefenen als dit gewenst is. Denk bijvoorbeeld eens aan het aanmaken van een paar extra inleners, waarbij de presentatie van de urenbriefjes anders is dan welke we in de workshop opdrachten gebruikt hebben.