Contactpersoon inlener Contactpersoon inlener

Contactpersoon inlener

Marel Maathuis Marel Maathuis

Bij de inlener kun je handmatig contactpersonen toevoegen. Dit kan handig zijn voor de eigen administratie. Ook kan een contactpersoon automatisch inlenergebruiker worden. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.

Contactpersoon toevoegen

Ga naar Start > Inleners en open de inlener. Klik op Overig > Contactpersoon toevoegen.

Bij Contactpersoontype kun je kiezen uit drie opties: Applicatiebeheerder, Commercieel contactpersoon en Algemeen. Deze opties kun je niet aanpassen.

Kies je hier voor Applicatiebeheerder, dan wordt er automatisch een inlenergebruiker aangemaakt met alle rollen van de inlenergebruiker. De contactpersoon wordt dan ook inlenergebruiker in e-UUR. In het artikel Rollen en autorisaties (inlener) kun je meer lezen over de verschillende rollen.

Je kunt na het kiezen van een Contactpersoontype de gegevens van de contactpersoon invullen. Klik daarna op Opslaan. Je krijgt de melding dat de contactpersoon succesvol is opgeslagen.

Bij de inlener onderaan op het tabblad Contactpersonen vind je de contactpersonen terug.

Let op: heb je een contactpersoon toegevoegd van Contactpersoontype Commercieel contactpersoon of Algemeen en voeg je later dezelfde persoon toe als inlenergebruiker, dan worden de gegevens van beiden niet bijgewerkt als bij de contactpersoon of de inlenergebruiker gegevens worden gewijzigd. De gegevens zijn dan niet gekoppeld aan elkaar.

Contactpersoon als inlenergebruiker

Een contactpersoon met Contactpersoontype Applicatiebeheerder vind je ook terug op het tabblad Inlenergebruikers. De contactpersoon is zowel contactpersoon als inlenergebruiker.

Als inlenergebruiker ontvangt hij de welkom bij e-UUR e-mail. Daardoor kan hij inloggen in e-UUR en gebruik maken van alle rollen van de inlenergebruiker. Een contactpersoon van het Contactpersoontype Commercieel contactpersoon of Algemeen wordt geen inlenergebruiker en kan dus ook niet inloggen in e-UUR.

Contactpersoon wijzigen of verwijderen

Ga naar het tabblad Contactpersonen en open de contactpersoon die je wilt wijzigen of verwijderen. Klik daarna op Bewerken of Verwijderen.

Let op: je kunt hier niet meer het Contactpersoontype wijzigen. Verwijder de contactpersoon en maak een nieuw contactpersoon aan.