Etikettenbeheer Etikettenbeheer

Etikettenbeheer

Marel Maathuis Marel Maathuis

Je kunt een etiket toekennen aan een flexkracht of inlener. Hiermee kun je deze gebruikers in verschillende groepen indelen. Deze groepen kun je vervolgens gebruiken voor de CMS module. Meer informatie over de CMS module vind je in het artikel Inleiding CMS.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je etiketten kunt toekennen en verwijderen bij een gebruiker. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Overzicht etiketten
  • Etiketten handmatig toevoegen of verwijderen
  • Etiketten in bulk toevoegen of verwijderen
    • Id's/externe nummers van gebruikers exporteren
    • Etiketten importeren

Overzicht etiketten

Ga naar Start > Groepen > Etiketten voor een overzicht van alle etiketten. Hier kun je nieuwe etiketten aanmaken. Klik daarvoor op Nieuw

Vul de naam in bij Etiket en klik op Opslaan. Het etiket is toegevoegd aan het overzicht met etiketten.

Open een etiket om deze te Bewerken, Verwijderen of Kopieren.

Etiketten handmatig toevoegen of verwijderen

Nadat er etiketten zijn aangemaakt, kun je deze handmatig toevoegen aan een inlener of flexkracht. Ga hiervoor naar Start > Inleners of Start > Flexkrachten en open de inlener of flexkracht waar je een etiket wilt toevoegen. Klik vervolgens op Overig > Etiket toevoegen

Selecteer onder Etiket een etiket uit de lijst en klik op Opslaan.

Het etiket is toegevoegd aan de inlener of flexkracht. Onderaan bij de inlener of flexkracht vind je op het tabblad Etiketten alle etiketten die zijn toegevoegd aan de inlener of flexkracht terug.

Open een etiket om deze te Bewerken, Verwijderen of Kopieren. Bij het toevoegen van een etiket dat al is gekoppeld aan die inlener of flexkracht, krijg je de melding dat het etiket al is gekoppeld. Je kunt het etiket dan niet opslaan.

Een overzicht van de etiketten die zijn toegevoegd kun je terugvinden onder Start > Groepen > Etikettenbeheer flexkracht of Start > Groepen > Etikettenbeheer inlener.

Etiketten in bulk toevoegen of verwijderen

Naast het handmatig toevoegen van etiketten, kun je etiketten ook in bulk toevoegen aan inleners en flexkrachten. Hiervoor is een Excelbestand nodig met daarin de Externe nummers of (interne) Id's van de inleners of flexkrachten aan wie je een etiket wilt toevoegen of verwijderen.

Id's/externe nummers van gebruikers exporteren

Je kunt in e-UUR een overzicht van gebruikers exporteren naar een Excelbestand, zodat je die kunt gebruiken voor het toevoegen van etiketten in bulk. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit overzicht kunt maken.

Je kunt dit overzicht exporteren vanuit het overzicht van etiketten of vanuit de het overzicht van de inleners of flexkrachten.

Ga naar Start > Groepen > Etikettenbeheer flexkracht of Start > Groepen > Etikettenbeheer inlener en zet de kolom met het Extern nummer of Flexkracht id/Inlener id in de eerste kolom.

Ga naar Start > Inleners of Start > Flexkrachten en voeg eventueel de kolommen Extern nummer of Id aan het overzicht toe.

Door te zoeken en filteren kun je een lijst maken met de flexkrachten of inleners aan wie je een etiket in bulk wilt toevoegen of verwijderen. Klik vervolgens op Excel om daarvan een Excelbestand te downloaden.

Let op: de kolom Extern nummer of Id moet in kolom A van het Excelbestand staan.

Pas eventueel het Excelbestand aan zodat in kolom A het Id of Externe nummer staat van de flexkrachten of inleners aan wie je een etiket in bulk wilt toevoegen of verwijderen. Bij het importeren wordt alleen kolom A uitgelezen. Om uitval te voorkomen, moet je daar alleen Id's of Externe nummers in zetten.

Etiketten importeren

Ga naar Start > Groepen > Etikettenbeheer flexkracht of Start > Groepen > Etikettenbeheer inlener en klik op Importeren.

Selecteer nu bij Etiket welk etiket je wilt importeren en bij Actie of je dat etiket wilt Toevoegen, Verwijderen of Geselecteerde toevoegen, de rest verwijderen.

Met de Actie Geselecteerde toevoegen, de rest verwijderen kun je een etiket toevoegen aan alleen die gebruikers die in het Excelbestand staan. Bij gebruikers die dat label al hadden, maar niet in het Excelbestand staan, wordt het label verwijderd.

Onder Op basis van kun je selecteren of kolom A van het Excelbestand een Externe nummer of Id bevat. Klik daarna op Upload om het Excelbestand toe te voegen.

Klik op Importeren

Na het importeren krijg je een samenvatting van het resultaat van de import te zien, inclusief een lijst met de uitval. Lege regels, of regels met nummers waarvoor een etiket al bestaat (bij toevoegen) worden niet als uitval gezien.

Er kunnen alleen etiketten worden toegekend of verwijderd voor inleners of flexkrachten die je mag zien op basis van je eigen leverancierseenheden.

Klik op OK

Nadat je op Vernieuw hebt geklikt zie je het overzicht met de gewijzigde etiketten. Deze etiketten kun je gebruiken in de CMS module of bij het groepenbeheer. Zie voor meer informatie de artikelen Inleiding CMS, Groepenbeheer en Documenten toevoegen aan een vooraf geselecteerde groep (etiketten).