Aanvragen: subleveranciers (stap 5) Aanvragen: subleveranciers (stap 5)

Aanvragen: subleveranciers (stap 5)

Marel Maathuis Marel Maathuis

De aanvragen module werkt (ook) met subleveranciers. Hiervoor moet de module subleveranciers geactiveerd zijn in jouw e-UUR omgeving. Neem contact op met Akyla om deze extra functionaliteit aan te zetten in de e-UUR omgeving.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je subleveranciers kunt gebruiken voor de aanvragen module. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Nieuwe subleverancier toevoegen
  • Contactpersoon aanmaken
  • Inloggen in e-UUR
    • Nieuwe subleveranciergebruiker
  • Subleverancier koppelen aan inlener

Nieuwe subleverancier toevoegen

Een subleverancier kun je toevoegen onder Start > Applicatiebeheer > Subleveranciers. Klik op Nieuw

Vul minimaal de verplichte velden Bedrijfsnaam en E-mailadres in. Klik daarna op Opslaan.

Contactpersoon aanmaken

Nadat de subleverancier is aangemaakt, heeft deze een contactpersoon nodig. Ga naar Start > Applicatiebeheer > Subleveranciers en open de subleverancier. Klik op Overig > Contactpersoon toevoegen.

Vul ook hier minimaal de verplichte velden Contactpersoontype, Voornaam, Achternaam, Geslacht en E-mailadres in.

Bij Contactpersoontype kun je kiezen uit: Applicatiebeheerder, Commercieel contactpersoon en Algemeen. Informatie over deze verschillende contactpersoontypes kun je lezen in het artikel Contactpersoon inlener. Wat in dat artikel voor de inlener geldt, is ook van toepassing op de contactpersoon van de subleverancier.

Selecteer Applicatiebeheerder en klik op Opslaan.

Inloggen in e-UUR

Nadat de contactpersoon is opgeslagen kan deze, als die van Contactpersoontype Applicatiebeheerder is, inloggen in e-UUR. De contactpersoon krijgt een welkomst e-mail op het ingevulde e-mailadres met daarin zijn gebruikersnaam en link om een wachtwoord aan te maken. De e-mailcode is: Welcome.

Na inloggen ziet het dasboard voor de subleverancier er als volgt uit.

Nieuwe subleveranciergebruiker

Onder Start heeft de subleverancier een vergelijkbaar menu als de leverancier. De subleverancier kan onder Start > Gebruikersbeheer > Gebruikers nieuwe subleveranciergebruikers aanmaken.

Hier vind je ook de eerste contactpersoon terug. Om deze gebruiker aan te passen, klik je die gebruiker aan en op Bewerken. Je kunt nu ook de rollen wijzigen. Standaard heeft een contactpersoon alle rollen van de subleverancier.

Klik op Nieuw om een nieuwe gebruiker aan te maken.

Vul ook hier minimaal de verplichte velden Voornaam, Achternaam, Geslacht en E-mailadres in. Selecteer de rollen voor deze gebruiker. Meer informatie over de verschillende rollen vind je in Aanvragen: rollen gebruikers (stap 1) en het artikel Rollen aanvragen instellen.

Subleverancier koppelen aan inlener

Nadat er subleveranciers zijn, moet je deze koppelen aan de inlener. Ga naar Start > Inleners en open de inlener waaraan je de subleverancier wilt koppelen. Klik op Bewerken en voeg onder Subleveranciers een subleverancier toe door op Regel toevoegen te klikken.

Onder Subleverancier kun je kiezen uit de subleveranciers die je hiervoor hebt toegevoegd.

Vervolgens kun je aangeven of deze subleverancier een voorkeursleverancier is. Zet dan een vinkje bij Voorkeur. Bij een aantal aanvraagprocessen kan een aanvraag eerst doorgezet worden naar de voorkeursleveranciers voordat de aanvraag voor alle subleveranciers beschikbaar komt. Meer informatie over de verschillende processen vind je in het artikel Aanvragen: aanvraagtypes instellen (stap 3).

Bij Functiegroep en Kostenplaats kun je  selecteren welke functiegroep en/of kostenplaats voor de subleverancier van toepassing is. Deze zijn hiervoor ingesteld door de inlener. Zie voor meer informatie Aanvragen: aanvraaggegevens beheren (stap 4).

Voeg eventueel meerdere subleveranciers toe. Klik daarna op Opslaan. De subleverancier is gekoppeld aan de inlener. Je kunt nu ook een Aanvraagtype kiezen waarbij het proces werkt met subleveranciers. Meer informatie hierover vind je in het artikel Aanvragen: aanvraagtypes instellen (stap 3).

Terug naar Aanvragen: aanvraaggegevens beheren (stap 4)

Verder naar Aanvragen: nieuwe aanvraag starten (stap 6)