Reserveringsproces met de bemiddelaar Reserveringsproces met de bemiddelaar

Reserveringsproces met de bemiddelaar

Marel Maathuis Marel Maathuis

Voor een reserveringsbriefje kun je een reserveringsproces instellen. Dit kun je instellen voor de gehele e-UUR omgeving en apart voor de flexkracht. Hierbij kun je ook kiezen uit een proces waarbij de bemiddelaar de reservering accordeert. In dit artikel wordt specifiek dit proces uitgelegd. De volgende onderwerpen worden behandeld.

• Instellen proces
    • Bemiddelaar instellingen
  • Het reserveringsproces doorlopen
    • Meerdere reserveringsbriefjes tegelijk goedkeuren

Instellen proces

In het artikel Configuratie reserveringsbriefje kun je lezen hoe je e-UUR kunt instellen voor het gebruik van reserveringsbriefjes. Voor dit artikel gaat het specifiek om het Reserveringsbriefjes proces Flexkracht vult in, bemiddelaar accordeert. Ga naar Start > Urenbriefjes > Instellingen om het proces voor de hele e-UUR omgeving in te stellen of ga naar Start > Flexkrachten en selecteer een flexkracht om het proces alleen voor die flexkracht in te stellen.

Bemiddelaar instellingen

Daarnaast is het belangrijk dat als je het Reserveringsbriefjes proces Flexkracht vult in, bemiddelaar accordeert gebruikt, dat er dan een Bemiddelaar bij de flexkracht is ingevuld. Als er niet direct een bemiddelaar is gekoppeld aan de flexkracht, dan kan de bemiddelaar geen reserveringsbriefje accorderen.

Let op: het gaat hier om de bemiddelaar bij de flexkracht. Niet om de flexkracht die gekoppeld is aan een bemiddelaar via een inlener.

Ook moet bij de optie Reserveringsbriefjes overzicht/tegel zichtbaar voor bemiddelaar Ja zijn ingesteld. Deze optie vind je bij 3 Reserveringsbriefjes via naar Start > Urenbriefjes > Instellingen

Als hier Nee is ingesteld, dan heeft de bemiddelaar geen overzicht van de reserveringsbriefjes (Start > Urenbriefjes > Reserveringsbriefjes) en is de tegel Actuele urenbriefjes ook niet beschikbaar voor zijn dashboard.

Nadat je alle instellingen hebt ingesteld, kun je het reserveringsproces doorlopen.

Het reserveringsproces doorlopen

In het artikel Het reserveringsbriefje wordt uitgelegd hoe je het reserveringsproces kunt doorlopen. De flexkracht vult een nieuw reserveringsbriefje in. Klik daarvoor op de tegel Reserveringen invullen.

De Status van het reserveringsbriefje is Nieuw. Vul het reserveringsbriefje in en klik op Aanbieden.

Het reserveringsbriefje gaat nu naar de bemiddelaar voor accordering. De Status van het reserveringsbriefje wijzigt naar Aangeboden. De bemiddelaar ontvangt een bericht dat er een nieuw reserveringsbriefje is aangeboden (berichtcode: reservation_timecard_offered).

De bemiddelaar heeft een overzicht van de reserveringsbriefjes (Start > Urenbriefjes > Reserveringsbriefjes) beschikbaar en ook via de tegel Actuele urenbriefjes op zijn dashboard kan hij zien of er een reserveringsbriefje is waarmee hij iets moet doen.

Reserveringsbriefjes van flexkrachten die niet direct aan de bemiddelaar zijn gekoppeld, zijn niet zichtbaar voor de bemiddelaar.

De bemiddelaar kan het reserveringsbriefje nu Goedkeuren of Afkeuren.

Bij het afkeuren ontvangt de flexkracht een bericht dat het reserveringsurenbriefje is afgekeurd (berichtcode: reservation_timecard_rejected).

De flexkracht kan het reserveringsbriefje aanpassen en opnieuw aanbieden aan de bemiddelaar voor accordering.

Meerdere reserveringsbriefjes tegelijk goedkeuren

Naast het apart goedkeuren van reserveringsbriefjes kan de bemiddelaar ook meerdere reserveringsbriefjes tegelijk goedkeuren. Ga naar Start > Urenbriefjes > Reserveringsbriefjes zet vinkjes bij de reserveringsbriefjes die je wilt goedkeuren. Klik daarna op Overig > Reserveringsbriefjes goedkeuren.

Je krijgt een bevestiging van de reserveringsbriefjes die goedgekeurd kunnen worden en die uitvallen. Bij de reserveringsbriefjes die uitvallen vind je een Reden van uitval. Klik op Goedkeuren om meerdere reserveringsbriefjes goed te keuren.