Het reserveringsbriefje Het reserveringsbriefje

Het reserveringsbriefje

Marel Maathuis Marel Maathuis

Met reserveringsbriefjes in e-UUR kun je flexkrachten een reserveringsbriefje laten maken in e-UUR om via dat reserveringsbriefje zijn reservering op te laten nemen.

Proces reserveringsbriefjes

Het voordeel van een reserveringsbriefje is dat de inlener niet betrokken hoeft te zijn in het proces. Als de flexkracht meerdere plaatsingen heeft, hoeft de flexkracht niet per plaatsing zijn reservering in te dienen. Hij kan één briefje indienen met daarin de verschillende reserveringen.

Het is ook mogelijk dat de inlener wel betrokken is bij het proces van het reserveringsbriefje. Nadat de flexkracht de reservering heeft ingevuld kan afhankelijk van het gekozen proces, het reserveringsbriefje direct goedgekeurd worden of aangeboden worden aan de inlener of bemiddelaar. In het artikel Configuratie reserveringsbriefje kun je meer lezen over de verschillende processen en hoe je dit kunt instellen.

Tegel reserveringen invullen

Bij het gebruik van reserveringsbriefjes krijgt de flexkracht een extra tegel op het dashboard in e-UUR.

Informatie over het activeren van de tegel Reserveringen invullen kun je vinden in het artikel Activatie tegel Reservering op dashboard flexkracht.

Reserveringen invullen

Door op de tegel te klikken, kan de flexkracht een periode voor het reserveringsbriefje selecteren.

De periode die je kunt selecteren is afhankelijk van de plaatsing. Wanneer er geen plaatsing is of een beëindigde plaatsing, dan kan de flexkracht geen reservering opnemen via het reserveringsbriefje.

Daarnaast kan worden ingesteld dat er een beperkt aantal dagen in het verleden en in de toekomst reserveringsbriefjes kunnen worden ingevuld. Hoe je dit kan instellen, kun je lezen in het artikel Configuratie reserveringsbriefje onder stap 1.

Klik op Aanmaken. Afhankelijk van het ingestelde proces, moet het reserveringsbriefje worden goedgekeurd door de inlener of bemiddelaar, of wordt het reserveringsbriefje direct goedgekeurd.

In het reserveringsbriefje kan de flexkracht alleen de looncomponenten selecteren die zichtbaar zijn in het reserveringsbriefje. In het artikel Configuratie (loon-)componenten voor reserveringen kun je hier meer over lezen.

Als een flexkracht meer op wil nemen dan zijn saldo toelaat, dan zal er een melding verschijnen dat de flexkracht geen reservering op mag nemen als er niet is ingesteld dat er negatieve saldo mogelijk is.

Wil je instellen dat het mogelijk is om een negatief saldo te hebben? Lees dan de artikelen Configuratie reservering saldo’s en Hoe kan ik bij een flexkracht een negatief saldo wel of niet toestaan?

In het artikel Reserveringsproces met de bemiddelaar wordt uitgelegd hoe de bemiddelaar een reserveringsbriefje kan goedkeuren of afkeuren. Dit is vergelijkbaar voor de inlener.

Exporteren

Bij de reserveringsbriefjes wordt de leverancierseenheid van de leverancier gebruiker met de leverancierseenheid die is opgeslagen bij de flexkracht. Als er geen leverancierseenheid is geselecteerd bij de flexkracht, zal een reserveringsbriefje dus alleen meekomen als de leveranciersgebruiker alle leverancierseenheden aan heeft staan.