Opdracht 9: Uren rapporteren Opdracht 9: Uren rapporteren

Opdracht 9: Uren rapporteren

Marel Maathuis Marel Maathuis

De inlener (uw klant) heeft de mogelijkheid om rapportages te draaien van geschreven uren. Deze kan worden gegenereerd door te klikken op “uren rapporteren”:

Klik op “uren rapporteren” zonder een begin- en einddatum in te vullen.

U ziet een overzicht van alle geschreven uren:

Deze lijst van geschreven uren wordt al snel erg lang, waardoor het zoekscherm rechts bovenin erg handig kan zijn:

Tik hier een (gedeelte van) de naam van een urensoort (looncomponent) in en toets enter.

U ziet dat de lijst met uren gefilterd is. Uw zoekopdracht is links van het zoekscherm te zien. U kunt in deze gefilterde lijst met uren vervolgens nog verder zoeken door nog een extra zoekopdracht in te vullen.

Typ in het zoekscherm een (gedeelte van) de naam van een flexkracht in waar u eerder uren voor ingevuld heeft (ingevuld in het gegroepeerde urenbriefje in de opdracht hiervoor) en toets enter.

U heeft eerst gezocht op de naam van een urensoort. Daarna wilde u van deze resultaten alleen de uren zien die geschreven zijn bij de door u gezochte inlener:

In dit voorbeeld hierboven is er gezocht op uren waarvan het looncomponent de naam “normale uren” heeft en welke geschreven zijn voor een flexkracht met de naam “flexwerker”.

U moet de zoekopdracht verwijderen indien u alle geschreven urenregels weer wilt zien.

Haal het zoekscherm leeg en druk op enter.

U ziet nu weer alle geschreven urenregels.

Het is ook mogelijk om vanuit het overzicht de volgorde van kolommen te verslepen, door simpelweg met de muis op de tekst van de kolom te gaan staan en deze naar links of rechts te verslepen.

Versleep een aantal kolommen naar links of rechts, om zo de volgorde van kolommen in het overzicht aan te passen.

U kunt hele uitgebreide zoekopdrachten maken en er voor kiezen om deze zoekopdrachten te bewaren, zodat u ze de volgende keer niet opnieuw in hoeft te stellen en ze dus direct toe kunt passen. Dit kan door in het zoekscherm, rechts van het vergrootglas-icoontje op het dropdown-pijltje te klikken:

Vervolgens krijgt u een menu om op de diverse kolommen te zoeken/filteren. Onderaan kunt u de zoekopdracht opslaan:

Dit kan erg handig zijn als er bijvoorbeeld elke week dezelfde soort zoekopdrachten door gebruikers uitgevoerd worden. Voorbeeld: een zoekopdracht naar alle overwerkuren die goedgekeurd zijn.

De lijst met uren (net zoals elke andere lijst met gegevens binnen e-UUR) kunnen geëxporteerd worden naar Excel door vanuit het overzicht te klikken op het Excel icoon: