Verjaardagsnotificatie Verjaardagsnotificatie

Verjaardagsnotificatie

Marel Maathuis Marel Maathuis

De leverancier kan instellen dat er verjaardagsnotificaties worden verstuurd. Dit betekent dat als een flexkracht jarig is, de leverancier, inlener, bemiddelaar en/of flexkracht een notificatie kan ontvangen.

De verjaardagsnotificatie wordt alleen verstuurd van flexkrachten met een actieve plaatsing. Als dat niet het geval is, dan word er geen notificatie verstuurd. Dit betekent dat de datum van de verjaardag van de flexkracht moet liggen binnen het tijdsvak van de begindatum en einddatum van een plaatsing. Ook krijgt alleen de inlenergebruiker die gekoppeld is aan de flexkracht via een actieve plaatsing een notificatie.

De leverancier kan instellen wie de verjaardagsnotificatie ontvangt. Hieronder wordt uitgelegd hoe je de verjaardagsnotificatie kunt instellen.

Leverancier instellen notificatie

De leverancier kan instellen wie de verjaardagnotificatie ontvangt. Ga naar Start > Applicatiebeheer > Instellingen. Hier vind je de optie Verjaardagnotificaties versturen naar

Je kunt vervolgens kiezen wie de verjaardagsnotificatie kan ontvangen. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

• Flexkracht
  • Inlener
  • Leverancier
  • Bemiddelaar
  • Flexkracht en inlener
  • Flexkracht en leverancier
  • Flexkracht, inlener en leverancier
  • Flexkracht, inlener en bemiddelaar
  • Flexkracht, inlener, leverancier en bemiddelaar
  • Flexkracht, leverancier en bemiddelaar
  • Inlener en leverancier
  • Inlener, leverancier en bemiddelaar

Selecteer de gebruiker van wie je wilt dat die de verjaardagsnotificatie ontvangt. Daarnaast kun je een apart e-mailadres invullen voor de notificaties voor de leverancier. Je kunt dit instellen onder E-mailadres leverancier voor verjaardagsnotificatie.

Klik daarna op Opslaan.

De verjaardagsnotificatie werkt alleen voor flexkrachten bij wie de geboortedatum is ingevuld. Ga naar Start > Flexkrachten en in het overzicht kun je zien of de geboortedatum is ingevuld. De kolom Geboortedatum kun je toevoegen aan het overzicht door een vinkje te zetten bij Geboortedatum onder Kolommen.

De geboortedatum kan vanuit de backoffice zijn meegestuurd naar e-UUR of in de onboarding van de flexkracht zijn ingevuld. Je kunt de geboortedatum ook handmatig invullen bij de flexkracht.

Ga naar Start > Flexkrachten en open de flexkracht. Klik op Bewerken en vul onder Persoonsgegevens de Geboortedatum in. Klik daarna op Opslaan.

Let op: wordt de geboortedatum vanuit de backoffice ingevuld, dan wordt een handmatige aanpassing overschreven met de waarde vanuit de backoffice bij synchronisatie met e-UUR.

De verjaardagsnotificatie

Elke dag wordt na 10.00 uur een e-mail verzonden naar de ingestelde personen. De leverancier, bemiddelaar en inlener ontvangen een lijst van flexkrachten die op die dag jarig zijn.

De flexkracht ontvangt een e-mail met felicitaties.

De tekst van de e-mails kun je zelf aanpassen. De e-mailcodes zijn:

• message_birthday_notification_staffingcustomer (inlener)
  • message_birthday_notification_flexworker (flexkracht)
  • message_birthday_notification_vendor (leverancier)
  • message_birthday_notification_mediator (bemiddelaar)

Lees voor meer informatie over het veranderen van teksten van berichten het artikel Hoe verander ik de teksten en de inhoud van e-mails? (vertalingen).

Alleen message_birthday_notification_flexworker is ook beschikbaar voor push en sms voor de flexkracht. Meer informatie hierover vind je in het artikel Overzicht e-mail-, SMS- en pushberichten.