SMS notificatie configureren SMS notificatie configureren

SMS notificatie configureren

Marel Maathuis Marel Maathuis

Je kunt per type bericht aangeven of dit per e-mail, sms en/of push moet worden verstuurd. Dit wordt ingesteld voor de gehele e-UUR omgeving en kan dus niet per inlener of flexkracht ingesteld worden. In dit artikel gaat het specifiek over SMS berichten.

Meer informatie over e-mailberichten en pushberichten vind je in de artikelen Pushberichten configureren en E-mailberichten omleiden of blokkeren. Meer informatie over berichtsjablonen in het algemeen en het aanpassen van de teksten, vind je in het artikel Overzicht e-mail-, SMS- en pushberichten. Specifieke informatie over het digitaal ondertekenen en de verzendmethode van de authenticatiecode vind je in het artikel Verzendmethode authenticatiecode.

Let op: voor het versturen van SMS berichten worden extra kosten gerekend. Neem voor meer informatie over de kosten contact op via euur@akyla.nl.

De berichten die per sms kunnen worden verstuurd, kun je vinden onder Start > Applicatiebeheer > Berichten.

Om de verzendmethode in te stellen ga je vervolgens naar Start > Applicatiebeheer > Berichtensjablonen en klik je op de knop Nieuw.

Vul bij Bericht de naam van het bericht in. Afhankelijk van of sms en push beschikbaar zijn, wijzigt het formulier zodat je push en/of sms kunt invullen.

Zet SMS versturen op Ja en SMS verzendmethode op Normaal. Klik daarna op Opslaan. Je krijgt de volgende melding.

Het bericht is nu toegevoegd aan het overzicht van berichtsjablonen en er zal een SMS bericht worden verstuurd. Wil je het berichtsjabloon wijzigen of verwijderen? Klik het bericht dan aan en klik daarna op Bewerken of Verwijderen

Bij SMS heb je ook de mogelijkheid om bij SMS verzendmethode Geblokkeerd in te vullen. Dit kun je gebruiken als je bijvoorbeeld de E-mail wilt omleiden of blokkeren, In het artikel E-mailberichten omleiden of blokkeren kun daar meer over lezen. Wil je namelijk wel wat met de e-mail doen, maar niet met het smsbericht, zet dan SMS versturen op Nee en de verzendmethode op Geblokkeerd

Daarnaast kun je hier een omleidingsadres instellen. Hierbij moet je denken aan een telefoonnummer waar alle smsjes naartoe moeten wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een test betreffende het bericht. Zet dan de SMS verzendmethode op Omgeleid en vul bij SMS omleidingsadres een telefoonnummer in waar alle smsjes naar toe moeten.