Inloggen lukt niet Inloggen lukt niet

Inloggen lukt niet

Marel Maathuis Marel Maathuis

Als je onderstaande melding ontvangt wanneer je probeert in te loggen in e-UUR, is het e-mailadres niet correct of het wachtwoord onjuist.

Hieronder wordt uitgelegd wat je kunt doen.

Het e-mailadres is niet correct

Wanneer een gebruiker een onjuist e-mailadres invult, is inloggen niet mogelijk. Door binnen e-UUR naar de specifieke flexkracht te zoeken onder flexkrachten (Start > Flexkrachten) of bij inlenergebruikers (Start > Inleners tabblad Inlenergebruikers) kun je controleren of het e-mailadres juist is ingesteld.

Let op: het e-mailadres wordt automatisch met kleine letters in e-UUR opgeslagen, ook al vul je hoofdletters in.

Is het e-mailadres niet juist ingesteld, wijzig dan het e-mailadres en klik op Opslaan. De gebruiker ontvangt nu een nieuwe e-mail dat het e-mailadres is gewijzigd en via de link in de e-mail kan een nieuwe wachtwoord worden ingevoerd.

Naar het oude e-mailadres wordt onderstaande e-mail verzonden, zodat de gebruiker weet dat die niet meer kan inloggen in e-UUR met dat e-mailadres.

Als leverancier kun je in het log zien dat bovenstaande e-mails zijn verzonden. Via Start > Applicatiebeheer > Log kun je dit opzoeken. De e-mailcodes zijn: address_changed_new_account en address_changed_old_account.

Let op: ook wanneer er een (onzichtbare) spatie achter het emailadres is geplaatst of achter het wachtwoord geeft e-UUR deze melding. Je kunt het beste het wachtwoord en het e-mailadres handmatig intypen en geen gebruik maken van de kopiëren & plakken functie.

Onjuist wachtwoord

Het wachtwoord moet bestaan uit minimaal 8 karakters, waarvan tenminste 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 speciaal karakter. Het wachtwoord mag geen spaties bevatten.

Weet je het wachtwoord echt niet meer? Lees dan in het artikel Hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen? hoe je dit kunt doen.

Het gebruikersaccount is niet actief

E-UUR zet gebruikers na een bepaalde tijd (afhankelijk van de instellingen) op niet actief. Controleer of de gebruiker inactief is door naar de specifieke flexkracht te zoeken onder flexkrachten (Start > Flexkrachten). Zet het filter bij Actief op Nee en klik op Zoeken om de niet actieve flexkrachten te vinden.

Klik de flexkracht aan en klik op de knop Overig > Activeren

De flexkracht is nu weer actief en kan weer inloggen in e-UUR.

Voor inlenergebruikers kun je op een makkelijk manier via Start > Rapportage > Inlenergebruikers zoeken naar inactieve gebruikers. Zet ook hier het filter bij Actief op Nee en klik op Zoeken

Wil je de inlenergebruiker activeren? Ga dan naar Start > Inleners en klik de inlener aan waar je een inlenergebruiker wilt activeren. Ga naar het tabblad Inlenergebruikers onderaan. Door de kolom Actief te selecteren, kun je zien welke inlenergebruikers niet actief zijn.

Klik de inlenergebruiker aan en klik ook hier op de knop Overig > Activeren. De inlenergebruiker is nu weer actief en kan weer inloggen in e-UUR.