Gegevens in e-UUR vanuit UBplus Gegevens in e-UUR vanuit UBplus

Gegevens in e-UUR vanuit UBplus

Marel Maathuis Marel Maathuis

Gegevens die e-UUR binnen komen

Gegevens die binnenkomen vanuit UBplus worden automatisch aangemaakt of aangepast binnen e-UUR. Hieronder worden de gegevens per object nader toegelicht. Als je de beheerdersrol bezit binnen e-UUR kun je de details van de verschillende objecten die e-UUR binnen zijn gekomen bekijken.

Inleners en uitzendkrachten die nieuw de e-UUR omgeving zijn binnengekomen hebben automatisch van e-UUR een e-mail ontvangen met inloggegevens om de omgeving te kunnen benaderen. Ook bij het versturen van loonstroken en facturen vanuit UB-Plus naar e-UUR, krijgt de desbetreffende gebruiker automatisch een e-mail. Mocht je het versturen van deze e-mails willen controleren dan heeft de beheerder van de e-UUR omgeving de beschikking tot e-mail instellingen. Hier kan de beheerder per e-mailtype kiezen of deze normaal verstuurd dienen te worden, helemaal niet verstuurd dienen te worden of dat alle e-mails naar één beheerder e-mailadres verstuurd dienen te worden. In het artikel E-mailberichten omleiden of blokkeren kun je daar meer over lezen.

Om jouw klanten goed te kunnen ondersteunen, heeft de beheerder ook de mogelijkheid om helpdesk medewerkers aan te maken. Een helpdesk medewerker heeft de mogelijkheid om andere gebruikers over te nemen, waardoor hij of zij mee kan kijken met deze gebruikers of acties voor deze mensen kan uitvoeren. Binnen e-UUR is op het dashboard onder de Help tegel ook altijd een 'Help' document beschikbaar die voor de huidige rol een handleiding weergeeft. Zie voor meer informatie het artikel Helpbestanden in e-UUR.

De inlener

Als consulent kun je op de Inleners pagina een overzicht krijgen van de inleners die zijn verstuurd vanuit UBplus. Ga hiervoor naar Start > Inleners. De gegevens van deze inleners zijn aangeleverd vanuit UBplus.

Het e-mailadres dat hier voor een inlener staat ingegeven, is het e-mailadres van de contactpersoon dat je binnen UBplus hebt gekoppeld aan de klant. Het procestype van de klant wordt binnen UBplus op dezelfde plaats aangegeven.

De persoon die dit e-mailadres beheert zal binnen e-UUR de autorisator worden van de inlener. Deze autorisator is in staat om accordeerders aan te maken en deze rechten te geven op specifieke afdelingen. De autorisator zelf heeft geen rol in het proces van accorderen. Het zijn de accordeerders die urenbriefjes kunnen accorderen of aanmaken, afhankelijk van het procestype.

De flexkracht

Als consulent kun je op de Flexkrachten pagina een overzicht krijgen van de uitzendkrachten en de bijbehorende gegevens die zijn opgestuurd vanuit UBplus. Ga naar Start > Flexkrachten.

De plaatsing

Op de Plaatsingen pagina kan een consulent een overzicht krijgen van de plaatsingen die zijn aangeleverd vanuit UBplus. Ga naar Start > Plaatsingen.

De afdeling van een plaatsing komt overeen met de afdeling zoals deze binnen UBplus bij de e-UUR instellingen is ingesteld.

Loonstroken

Loonstroken die vanuit UBplus naar e-UUR verstuurd zijn, zijn voor de uitzendkrachten terug te vinden op de Documenten pagina.

Facturen

Facturen die vanuit UB-Plus naar e-UUR verstuurd zijn, zijn voor de inlener terug te vinden voor de medewerkers met de rol Dossier gemachtigde. De beheerder (contactpersoon van een klant uit UBplus) kan binnen e-UUR inlenergebruikers aanmaken met de rol Dossier gemachtigde.

Voor de medewerkers met de rol Dossier gemachtigde zijn de facturen terug te vinden via de tegel Facturenoverzicht op het dashboard en op de Documenten pagina.

Uren schrijven

Met de bovenstaande gegevens aangeleverd vanuit UBplus kan het proces in e-UUR gestart worden. Afhankelijk van het procestype van een inlener kunnen er urenbriefjes aangemaakt, aangeboden en geaccordeerd worden. Een urenbriefje kan weer door UBplus worden opgehaald als het proces van accorderen is afgerond en het urenbriefje is goedgekeurd. In e-UUR kan de Urenbriefjes pagina geraadpleegd worden om alle urenbriefjes (ongeacht de status) terug te kunnen vinden, via Start > Urenbriefjes > Urenbriefjes (enkel).