Gegevens synchroniseren UBplus Gegevens synchroniseren UBplus

Gegevens synchroniseren UBplus

Marel Maathuis Marel Maathuis

Om de gegevens te synchroniseren met e-UUR en om de goedgekeurde uren uit e-UUR in te lezen moet het synchronisatieproces worden uitgevoerd. Dit gaat via menu Uren -> Import -> Digitale Uren importeren via eUUR.

Wanneer je dit selecteert, verschijnt het scherm met de titel “Digitale Uren Import”.

Met de button “Digitale uren importeren” verschijnt het invoerscherm met de titel “Digitale Uren”.

Wanneer je voor “Versturen gegevens” kiest, worden de gegevens naar e-UUR verstuurd, wanneer alles goed verstuurd is, krijg je direct het infovenster met “Versturen bestanden geslaagd.”. Echter wanneer er foutmeldingen zijn terug gekomen vanuit e-UUR, krijg je deze meldingen ook in een infovenster te zien. Je moet dan op OK klikken om de gegevens verder te kunnen versturen, op het laatst krijg je nog een infovenster met alle foutmeldingen welke meer informatie bevat.

Wanneer je voor “Ophalen en verwerken” kiest, worden de uren die in e-UUR zijn ingevoerd en geaccordeerd geïmporteerd in UBplus. Vervolgens wordt een info-window getoond met informatie over de opgehaalde en verstuurde gegevens.

Wanneer je “Overzicht” selecteert, wordt een overzicht getoond van de gegevens die zijn opgehaald.

De uren uit e-UUR hebben nu in UBplus de status “geïmporteerd”.

Eventueel kunnen de gegevens nog worden gewijzigd met de button of <enter>.

Vervolgens moeten de gegevens worden opgeslagen met de button de status van de gegevens is dan “Opgeslagen” waarmee deze zijn opgenomen in het normale verlonings- en facturatieproces van UBplus.

De uit e-UUR geïmporteerde en opgeslagen gegevens moeten vervolgens worden klaargezet via Menu Uren -> Klaarzetten.

Na klaarzetten worden de gegevens verloond en/of gefactureerd door een loonbatch resp. een factuurbatch aan te maken.