Servermigratie e-UUR 2021 Servermigratie e-UUR 2021

Servermigratie e-UUR 2021

Marel Maathuis Marel Maathuis

e-UUR gaat over naar de nieuwe omgeving

Op vrijdag 8 oktober 2021 is het zover; e-UUR gaat dan over naar de nieuwe omgeving. Dit betekent dat vrijdagavond 8 oktober 2021 om 20.00 uur e-UUR offline gaat. We verwachten in de loop van zaterdagmiddag weer online te zijn.

Technische informatie met betrekking tot de migratie van de cloud

Na de migratie zal e-UUR gebruik maken van extra IP adressen. De oude IP adressen blijven tijdelijk nog in gebruik. De nieuwe adressen zijn:

Dit is onze nieuwe omgeving: 185.6.160.208/28

(185.6.160.208 t/m 185.6.160.223)

Dit is onze huidige omgeving:  217.119.226.112/28

(217.119.226.112 t/m 217.119.226.127)

Dit is onze uitwijk locatie: 217.119.239.224/28

(217.119.239.224 t/m 217.119.239.239)

E-mail

Heb je het emailadres van waaruit e-mails worden verstuurd door e-UUR aangepast? Dan heb je waarschijnlijk een SPF record in de DNS aangemaakt om te zorgen dat e-mails niet in de spam terecht komen. Als het SPF record verwijst naar gate.flexportal.eu dan hoef je niets te doen. Verwijst het SPF record naar een IP range, dan moeten alle bovenstaande IP adressen worden toegevoegd.

URL van het portaal

Voor de migratie hoef je niets te doen, dit gaat automatisch. Maak je gebruik van een niet flexportal.eu URL voor jullie e-UUR omgeving, dan nemen wij na de migratie contact met je op met informatie over een DNS wijziging.

Koppelingen

Maakt je backoffice gebruik van whitelisting of heb je in de firewall de toegang tot de backoffice afgeschermd? Dan moeten de alle bovenstaande IP adressen worden toegevoegd om te zorgen dat de koppeling blijft werken.

In het kort: De voordelen

Performance

De gemiddelde responsetijd zal zo’n 3x sneller zijn. Dit ga je vooral merken in je standaard taken in e-UUR, zoals het laden van je dashboard of het zoeken naar een flexkracht.

Safety

e-UUR wordt een stuk veiliger, we updaten onze software namelijk naar de laatste standaarden op het gebied van beveiliging. Straks werk je dus in een omgeving die beschikt over de laatste beveiligde omgeving, weet je zeker dat je data helemaal veilig is en staan we garant voor de uptime.

Service

De nieuwe omgeving maakt het mogelijk voor de servicedesk om gerichter te kunnen zoeken naar problemen onder de motorkap. Zo kunnen we nog betere service verlenen wanneer problemen zich voordoen.

Daarnaast maakt de nieuwe omgeving het ook mogelijk om de releasetijd te verkorten. Zo kunnen we sneller en eenvoudiger updates aan e-UUR doorvoeren, zodat je minder last hebt van releases.

Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op via euur@akyla.nl