Hoe kan een inlenergebruiker een nieuwe gebruiker aanmaken voor de inlener? Hoe kan een inlenergebruiker een nieuwe gebruiker aanmaken voor de inlener?

Hoe kan een inlenergebruiker een nieuwe gebruiker aanmaken voor de inlener?

Marel Maathuis Marel Maathuis

Een beheerder van een inlener kan alle gebruikers binnen de inlener aanmaken, wijzigen en verwijderen. Hieronder lees je hoe een inlenergebruiker dit kan doen. Wil je als leverancier een inlenergebruiker aanmaken? Lees dan het artikel Eenvoudig aanpassen van inlener accounts.

Stap 1: Neem een beheerder van de inlener over. In het artikel Kijk met je gebruiker mee kun je meer informatie vinden over het overnemen van een gebruiker.

Stap 2: Klik in het midden bovenaan het dashboard op het tabblad Beheer

Let op: hier staat standaard de tegel Gebruiker toevoegen. Je kunt dit aanpassen bij het dashboardbeheer, zodat de tegel ook niet zichtbaar kan zijn of op een ander tabblad staat. Zie het artikel Dashboard beheer voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor het dashboard.

Het dashboard wijzigt en je ziet (onder andere) de tegels Gebruiker toevoegen en Bedrijfsgegevens binnen de beheermodus.

Stap 3: Klik op de tegel Gebruiker toevoegen.

Tip: Maak gebruik van een rolsjabloon om snel een gebruiker als accordeerder of beheerder aan te maken. De specifieke rollen zijn dan al voorgeselecteerd. Lees hierover meer in het artikel Rolsjablonen

Stap 4: Vul het formulier in met de verplichte gegevens:
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Geslacht
  • E-mailadres
  • Autorisatie-eenheid
  • Rol
Vul het formulier eventueel aan met overige gegevens.

Gekoppeld aan alle autorisatie-eenheden betekent dat een gebruiker alle gegevens die bij een inlener horen mag inzien. Laat je deze optie uit, dan moet je onderaan de geldende autorisatie-eenheden voor deze gebruiker te selecteren.

Onder Taal kies je voor de gebruiker zijn gewenste taal. Mocht je een taal toe willen voegen, neem dan voor meer informatie contact op met Akyal via euur@akyla.nl.

Als niet is gekozen voor Gekoppeld aan alle autorisatie-eenheden, dan kun je onderaan een Autorisatie-eenheid kiezen.

Hier kun je ook kiezen voor de rollen.

Digitaal ondertekening gemachtigde (inlener) betekent dat een gebruiker documenten digitaal mag ondertekenen. Let op: indien je hiervoor kiest, vul dan ook het mobiele nummer in zodat de gebruiker voor het plaatsen van de handtekening een code ontvangt. Zonder mobiel nummer, kan een document niet digitaal worden ondertekend. Voor een gedetailleerde beschrijving van de rollen en autorisaties, zie: Rollen en autorisaties.

Stap 5: Klik op Opslaan om de gebruiker aan de omgeving toe te voegen. De gebruiker krijgt automatisch een welkomst e-mail met daarin instructies hoe hij kan inloggen in e-UUR.