Rolsjablonen Rolsjablonen

Rolsjablonen

Marel Maathuis Marel Maathuis

Binnen e-UUR bestaan verschillende rollen. Voor de leverancier en de inlener geldt dat er voor deze gebruikers verschillende rechten toegekend kunnen worden. Met rolsjablonen kun je een gebruiker in één keer meerdere rollen geven. Dit kun je van te voren instellen. In dit artikel lees je hoe je dit kunt instellen.

Wil je meer weten over de verschillende rollen en het gebruikersbeheer van de inlener kijk dan eens bij het artikel Rollen en autorisatie (inlener). Wil je juist meer informatie over de verschillende rollen voor de leveranciergebruikers, klik dan hier

Instellen rolsjablonen

Ga naar Start > Gebruikersbeheer > Rolsjablonen om de rolsjablonen in te stellen. Klik op de knop Nieuw om een nieuw sjabloon in te stellen. Selecteer een Perspectief (leverancier, inlener of flexkracht) en vink bij rollen de rollen aan die deze gebruiker mag hebben. Vul een Naam in die bij de rollen past. Toepassen bij webservice kan op Nee blijven staan.

Voor dit artikel kiezen we voor een rolsjabloon bij de inlener en gegeven we deze de rollen om flexkrachten in te schrijven en uren te accorderen.

Klik hierna op Opslaan. In het overzicht met rolsjablonen is het nieuwe rol sjabloon nu toegevoegd. Klik in het overzicht een rolsjabloon aan om die te Bewerken of te Verwijderen.

Rolsjabloon toepassen

Rolsjabloon voor de linlenergebruiker

Het hierboven ingestelde rolsjabloon voor de inlener Inschrijven en accorderen kan worden toegepast door een inlenergebruiker. Neem hiervoor een inlenergebruiker over die de rol Applicatiebeheerder (inlener) heeft. Deze inlenergebruiker heeft de mogelijkheid om inlenergebruikers aan te maken. Ga naar het overzicht van de inlenergebruikers door in het actieoverzicht te klikken op Inlenergebruikers.

Je krijgt nu een overzicht van inlenergebruikers. Via de knop Overig kun je kiezen voor de rolsjablonen die voor de inlener beschikbaar zijn.

Klik Inschrijven en accorderen aan en je kunt nu een nieuwe inlenergebruiker toevoegen waarbij deze de rollen heeft zoals in het rolsjabloon is ingesteld. Vul de gegevens van de nieuwe inlenergebruiker in en klik op Opslaan. Je hebt nu een nieuwe inlenergebruiker met de rollen van het rolsjabloon toegevoegd.

Inlener-onboarding

In de inlener-onboarding kun je instellen welke rollen een nieuwe inlenergebruiker in de onboarding krijgt. Dit gebeurt aan de hand van rolsjablonen. Zie het artikel Rol inlenergebruiker instellen in de inlener-onboarding voor meer informatie.

Rolsjabloon voor de leveranciergebruiker

Als je een rolsjabloon voor de leveranciergebruiker hebt ingesteld dan kun je deze toepassen via Start -> Gebruikersbeheer. Onder de knop Overig kun je een rolsjabloon kiezen om toe te passen. Daarnaast is het sjabloon met alleen de rol Helpdesk apart als knop aanwezig. Door te klikken op het rolsjabloon kun je direct een leveranciergebruiker met de rollen van het rolsjabloon toevoegen.