Automatisch deactiveren Automatisch deactiveren

Automatisch deactiveren

Marel Maathuis Marel Maathuis

Je kunt handmatig flexkrachten, plaatsingen en inleners activeren en deactiveren. Hoe je dit moet doen, kun je lezen in het artikel Actieve/inactieve inleners, plaatsingen en flexkrachten. Daarnaast is het mogelijk om in te stellen dat een flexkracht of plaatsing automatisch wordt gedeactiveerd.

Je vindt de opties voor deactiveren onder Start -> Applicatiebeheer -> Instellingen onder Instellingenen - Algemeen.

Plaatsing
Voor de plaatsing kun je dit instellen onder het Aantal dagen voor het verlopen van een opdracht na de einddatum. Deze termijn gaat in na de einddatum van de plaatsing. Een voorbeeld: stel je hier 30 dagen in, als een plaatsing dan eindigt op 01-03-2015, dan wordt de plaatsing automatisch inactief op 31-03-2015.

Flexkracht

De Termijn (in dagen) waarna een flexkracht automatisch inactief gemaakt wordt, is het aantal dagen nadat de plaatsing van de flexkracht beëindigd is, nadat het laatste dossieritem ontvangen is en na de aanmaakdatum van de inschrijving. Als bij één van deze voorwaarden de data nog binnen de ingestelde termijn valt, dan is de flexkracht actief. Pas nadat de termijninstelling is verlopen wordt de flexkracht inactief. Deze termijninstelling gaat voor op het handmatig inactief maken van de flexkracht.

Een voorbeeld: de optie wordt op 30 dagen ingesteld. De plaatsing van de flexkracht is op 01-03-2015 beëindigd, maar de flexkracht heeft op 14-04-2015 de laatste loonstrook ontvangen. De flexkracht wordt dan op 14-05-2015 inactief gemaakt, dus nadat de laatste loonstrook verstuurd is.

Let op: inactieve flexkrachten kunnen niet meer inloggen binnen e-UUR. Denk aan een termijn waarbij je de flexkrachten de mogelijkheid geeft om zijn gegevens te downloaden.