Actieve/inactieve inleners, plaatsingen en flexkrachten Actieve/inactieve inleners, plaatsingen en flexkrachten

Actieve/inactieve inleners, plaatsingen en flexkrachten

Marel Maathuis Marel Maathuis

Alle inleners, plaatsingen en flexkrachten hebben een actieve of inactieve status.  Standaard staat dit op actief ingesteld. Je kunt ook instellen dat plaatsingen en flexkrachten automatisch niet actief worden. Je kunt daar meer over lezen in het artikel Automatisch deactiveren.

Werking niet actief status

Flexkrachten

Flexkrachten kunnen niet meer inloggen in e-UUR en ze zijn niet meer zichtbaar in de helpdesk en voor de inlener.

Plaatsingen

De plaatsing is niet meer beschikbaar voor de inlener en er kunnen geen uren meer worden geschreven op die plaatsing.

Inleners

Inlenergebruikers kunnen niet meer inloggen in e-UUR en zijn niet meer zichtbaar in de helpdesk.

Inactieve objecten weergeven

Bij een inactieve status wordt de flexkracht, inlener of plaatsing niet standaard weergegeven in de overzichten. Op deze manier zie je alleen relevante informatie.

Het is wel mogelijk om ook inactieve objecten te zien. Dit kan op de volgende manier.

Stap 1: Ga naar Start -> Inleners/Plaatsingen/Flexkrachten

Stap 2: Open het filter en selecteer onder Actief Nee. Standaard staat deze op Ja.

Stap 3: Klik op Zoek. Je krijgt een lijst met inactieve objecten.

Wijzig de actieve/deactieve status

Stap 1: Open het object waarvan je de status wilt wijzigen. Is dit een gedeactiveerd object, filter dan eerst op Actief Nee.

Stap 2: Kies via Overig -> Activeren of Deactiveren.