Componentregel instelling Componentregel instelling

Componentregel instelling

Marel Maathuis Marel Maathuis

Met een instelling kun je (voor een deel) dezelfde opties gebruiken als bij de instellingen van de componenten. Zie het artikel Componenten instellingen. Hier geldt de instelling voor het blok en niet voor het gehele verwerkingsblok.

Ga naar het CAO profiel via Start > Xplican > Interpretatieprofielen. Klik een CAO profiel aan of maak een nieuwe aan. Bij Verwerking kun je nu kiezen voor verschillende blokken om het CAO profiel op te bouwen. Klik op Componentenregel om het component Instelling toe te voegen, selecteer een conditie en klik op Opslaan

Hieronder worden de verschillende opties toegelicht.

Filter component(en)

Selecteer Filter componenten als je wilt ingeven dat voor het betreffende blok een invoercomponent wel mag worden gebruikt. Je kunt dan toevoegen om welke componenten het gaat. Om een component toe te voegen, selecteer je deze door op de pijl te klikken, of klik je op Regel toevoegen.

Het blok ziet er als volgt uit.

Negeer component

Selecteer Negeer component als je voor het betreffende blok niet wilt dat er componenten worden gebruikt. Klik op Opslaan. Het blok ziet er als volgt uit.

Aansluitende intervallen samenvoegen

Selecteer Aansluitende intervallen samenvoegen. Eventueel kun je een vinkje zetten bij Dagovergangen samenvoegen. Deze opties is voor als er over de nacht heen wordt geschreven. Je krijgt dan een eerste tijdsinterval tot 24.00 uur en een tweede tijdsinterval vanaf 0.00 uur. Met de optie aansluitende intervallen samenvoegen + dagovergangen samenvoegen wordt dit gezien als één dienst. Hiermee kan bijvoorbeeld overwerk per gewerkte dag worden bepaald.

Klik op Opslaan. Het blok ziet er als volgt uit.

Converteren naar de startdatum van het originele interval

Selecteer Converteren naar de startdatum van het originele interval en klik op Opslaan. Deze optie is handig als er uren worden ingevuld waarbij er over meerdere dagen wordt gewerkt. De uren worden dan weggeschreven op de dag van de eerste werkdag.

Het blok ziet er als volgt uit.

Filter aanvullende veld Plaatsing, Flexkracht en Inlener

Selecteer Filter aanvullende veld Plaatsing, Flexkracht of Inlener, selecteer het Aanvullend veld en klik op Opslaan. Je kunt alleen een Aanvullend veld selecteren als er aanvullende velden zijn aangemaakt. Aanvullende velden kun je terugvinden onder Start > Applicatiebeheer > Aanvullende velden per type object.

In onderstaand voorbeeld is de Flexkracht gekozen. Je kunt dan het Aanvullend veld, zoals ingesteld, selecteren. In dit geval is het Type Ja/Nee. De waarde kun je selecteren. Afhankelijk van het Type van het Aanvullend veld kun je een waarde ingeven. Klik daarna op Opslaan.

Het blok ziet er als volgt uit.